Karmøygeddon 24

SOT "Kogel Mogel"

av yngve

A2433167434 16Selskap: Private

Release: 14.11.16

Trioen Salt Of Tusj er ute med sitt tredje album, og det er ingen bedring å spore.

De er like gale. 

Like sprø. 

Like koko. 

Like utfordrende.

Diagnosen de fikk sist og gangen før det står altså, resepthånda vil fortsatt gjøre vondt, for det er et stort behov for medisinering.

Og det er fortsatt musikk som heeeelt klart er for en nisje, som tidligere er ikke dette noe jeg tror kommer til å slå gjenom og føre bandet fram til Rådhusplassen og Vg-listashow. 

SOT@Facebook

Trioen, som jeg har nevnt før består av blant annet tidligere (eller nåværende?) gitarist i The Allseeing I, Skjalg, raserer og bygger opp, omorganiserer, leker seg, flørter med utradisjonelle hybrider, senker stemninger over oss, friker lytteren totalt ut, triller jazzterninger, de progger en del, og framstår som et band som ikke ønsker å være et band, mer et prosjekt, en lekegrind. Et band som jeg ikke tror de tre hadde knekt sammen av om hadde blitt borte, at de satser stort, det låter mer som om de møtes, kreerer, har det fett og det er det. 

Resultatet hører du under, og jeg utfordrer deg til å prøve, det kan garantert framstå som totalt kogel mogel for de fleste, men kommer du for eksempel til Strøsalt, og Elma, er kontrasten der, og man fikser å skjønne bredden, og galskapen, og at skiva kan ha et bruksområde. Jeg har bare ikke funnet ut av hva det er ennå :).

For å gjennomføre og skape, og for å lappe sammen et slikt album, krever det sine menn - karakteren står nok ikke til talent og innsats, det er en balanse mellom tilgjengelighet og innhold, så får dere heller sjekke ut og gi en tilbakemelding om dette rocka eller krasja. Om du ønsker å lese en innsiktsfull og musikalsk forankret anmeldelse, søker du bare, det finnes nok noen der ute som vinkler det annerledes enn meg.

Litt ned siden sist, men det er en litt annen greie nå, litt mer eksperimentelt norsk fjernsyn fra 70-tallet-groove som jeg ikke helt falt for. Men alt i alt fortsatt et band jeg gleder og kvier meg for å gi meg i kast med. Da har de oppnådd noe.

6,5/10

Tracklist:

  1. Tømmer 
  2. Salt 3/4 
  3. Kjede Tegn 
  4. Strøsalt (feat Grzech Piotrowski) 
  5. Ekspertgraad (feat Grzech Piotrowski)
  6. Ind (feat Grzech Piotrowski) 
  7. Commandore 
  8. Byttomfot 
  9. Elma