Karmøygeddon 23 B

St. Elmos Fire "Evil Never Sleeps"

av yngve

St. Elmos Fire 18Selskap: Pure Steel Records

Release: 30.03.18

Amerikansk metal, Us-metal, fra California.

Dette er gamle karer, med første singel slipp i 82 kan vi vel si det? Type annethvertår-slipp fram til 90 er notert. før det tok slutt. Re-release av fire skiver i 2015 trigget gjengen, og nå foreligger det et ferskt album.

St. Elmos Fire@Facebook

Det profileres som Us-metal, jeg er mer der at St. Elmos Fire ligger i en europeisk-låtende gate, men. Amerikanske er de, og da er de jo strengt tatt bokstavelig talt Us-metal :).

Veldig spennende er det ikke, men det er låter som er vinnere. I Begin for eksempel, som har litt Angelwitch over seg, og da poengterer min påstand om noe europeisk. Også den midtempobaserte Across The Nation var kul, der er det en snert på vokalen jeg liker. 

Soultaker nevnes også med positivt fortegn. Så mønsteret er vel at jeg likte de når de var tunge, midtempo og melodiøse. 

Det er et par-tre bonuslåter her, alternative versjoner, ingen av de ga meg stort. Coveret var også noe jeg noterte i margen hadde litt å gå på.

Men i mengden av re-utgivelser, band som kommer sammen, hm, der er ikke St. Elmos Fire bakerst i køen, eller blant bermen. Men de har helt klart et stykke å gå før jeg gaper høyere.

6/10 (svak)

 Tracklist:

 1. We Will Not Die
 2. Rise
 3. Betrayer
 4. Lord Of Thunder
 5. I Begin
 6. Evil Never Sleeps - Doomsday
 7. Soultaker
 8. Across The Nations
 9. Asleep In The Never
 10. Hammer
 11. Unslaved
 12. Wasted
 13. Evil Never Sleeps - Doomsday (alt. version, Bonustrack)
 14. Betrayer (alt. version, Bonustrack)
 15. Wasted (alt. version, Bonustrack)