Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Steelwings "Still Rising"

av yngve

Steelwings 22Selskap: Pure Steel Records

Release: 25.11.22

Svensk klassisk hardrock med øl og bensin.

Steelwings@Facebook

Og jeg er ikke en sucker for slikt, bare så det er sagt. Bandet leverer høyoktanrock med greit resultat, men det er dessverre lite innovasjon å spore. På de litt tempofrekke låtene minner de om en blanding av Krokus når de er uptempo rock'n roll og et bra klubband som spiller på alle klisjeene. Det er absolutt et marked for slikt, og svenskene kommer godt ut av det i leveranse.

Coveret lukter litt så der, det avslører at dette er hjemmelaget, men sluppet via Pure Steel. Der slipper man mye, mye jeg mange ganger synes trenger mer tid på å modnes før det kommer ut til folk, at det er mer egenutgivelse som burde gjelde. Steelwings er ikke helt der, men de har såpass av denne faktoren at de må tåle å havne her. Låten under her er ikke helt representativ, det er noen tyngre og mer melodiske låter som jeg liker bedre.

Det er i seg selv ikke noe feil med stilen eller låtene, om man vil ha noe man har hørt mange ganger før. Til bandets forsvar er de tidvis sterke i denne stilen. Vokalen er bra, og enkelte av låtene fenget ok. Som på Like A Shadow In The Night, der versene og basisen for låten kan minne om Purple Perfect Strangers eller Battle Rages On. Kul solo på denne.

Og jepp, releasedatoen er tilbake en tid, men jeg får ofte, av og til, skiver i bunker der det samles opp. Denne har ligget lenge, men ikke så lenge :).

6/10

Tracklist:

  1. Hell Or High Water
  2. Stand Up And Fight
  3. Break Of Day
  4. Hey Hey
  5. Like A Shadow In The Night
  6. Rocket
  7. My Rock’n Roll
  8. Rock On
  9. Easy To Go
  10. Heat Of The Night