Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Storm "Invincible"

av yngve

Storm Invincible 22Selskap: Indie Recordings

Release: 26.08.22

Moderne og melodisk, Storm er ute med ep.

Storm@Facebook

Unge Hr. Storm, eller Leo som er herremannens fødenavn, har sydd sammen et band og sluppet sitt soloprosjekt ut i sfæren. En ep, fire låter, men elementer fra en stort sett moderne palett. 

Det er en klar fokus på å slynge seg rundt de yngre lytterne, metallen er melodisk, groovy og har nu-metal-tendenser. Mulig nu-metallen er sterkere enn jeg fikk fot for, men mye har skjedd siden sjangeren kom og mye har skjedd med sjangeren.

Storm har et hig til disse typiske dualløpene mellom det fengende, melodiske, og det harde og groovy. En flørt, som jo var vanlig med Korn og andre innen denne sjangeren, med rap dukker også opp. Uten at det er veldig plagsomt. Jeg er, host, noe eldre enn Leo, som med sine 13 (!!) år nok har andre preferanser og musikalske oppvekstsvilkår. I promoinfoen nevnes det at Leo drar inspirasjon fra blant annet Bring Me The Horizon, Falling in Reverse, Motionless in White og Yungblud, hvorav jeg har hørt to av disse. Da har du om ikke annet en pekepinn. 

Lydbildet er svært bra, kledelig for stilen, Leos vokal og angrepsvilje som frontfigur høres godt, det er nesten som man kjenner spyttdråpene når han klemmer til på det røffeste.

Man kan like eller mislike stilen metalcore, eller som jeg kaller det, nu-metal, men Storm har fire låter som er bra arrangert, bra produsert og med flere fengende partier. Refrenget på Break Yourself er svært bra, der har de skutt en gullfugl. 

Hva som skjer med Storm, som allerede har spilt på Summer Breeze, gjenstår å se. Jeg har vært med i gamet så lenge at jeg har sett fryktelig mange lovende artister innenfor diverse sjangre gå høyt ut, men så er de glemt en tid etter. Vi krysser fingrene for at Norge får en eksportvare i Storm, jeg tror altså at nedslagsfeltet kanskje er større utenfor våre grenser. 

7/10

Tracklist

  1. Beautiful Pain
  2. Break Yourself
  3. Invisible 
  4. King