Karmøygeddon 23 B

Sublime Eyes "Corrocean"

av yngve

Sublime 19Selskap: Rob Mules Records

Release: 23.08.19

Et überproft slipp fra vestlendingene. 

Sublime Eyes@Facebook

Hvorvidt de stikker av med innovasjonsprisen er jeg mer usikker på, men i alle ledd ellers oser det ballefet gjennomføring. Lyden, spillingen, edgen, energien, alt er der.

Låtene ligger jo, som vanlig når vi snakker om Sublime Eyes, i et terreng som er preget av den svenske melodeath-bølgen, og thrashen i litt av den samme flyten. 

Melodiene er svært viktige her hos Sublime Eyes, soloene er gjennomsyret, en del av riffene også. Rytmikken er detaljrik og bærer det hele bra. Vokalen er i verdensklasse, men også her er det ikke noe som gjør at de skiller seg ut, det er veldig bra, men mangler særpreget om du er ute etter nyvinninger. 

Jeg elsker snerten de fikser, i trommene spesielt, men også gitarene skjærer gjennom i produksjonen og bærer store deler av bandets angrep. Det er rett og slett en knallbra skive, det er lag på lag med krem, svært flinke folk, mye hardt, mye detaljert, mye groove. Om du lytter en del oppdager du mye tøft der inne, jeg anbefaler hodetelefoner av og til for å oppnå dette.

Jeg vil også gi cred for innslaget med norske tekster, jeg tror faktisk det kan være et element som kan være med på å sikre litt egenart. Det er noe med det norske språket, og i slik musikk har det ikke så mye å si på det internasjonale markedet vil jeg mene. Sjekk første klipp under her, som ble min favoritt.

7,5/10

Tracklist:

  1. We Must Unite
  2. Beneath the Black 
  3. Left in the Dark 
  4. Med Tiden Gror 
  5. King of Suffering
  6. Follow the Brave
  7. Ocean Cries 
  8. Dark Waves