Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Superlynx "Electric Temple"

av steinar selstø

Superlynx 21Selskap: Dark Essence

Release: 16.04.21

Superlynx tok meg på senga, i positiv forstand, da jeg fikk tilsendt promoen av forrige album et par år tilbake i tid. Dermed var det duket for forventninger …

Trioen er så definitivt til å kjenne igjen fra sist. Stilen er maken. Det er melankolsk og atmosfærisk og med en deilig tyngde i bunn av musikken. Stemningen er tiltalende. Det første drøye minuttet forteller egentlig ganske mye. Pia Isaksens myke og drømmeaktige vokal ligger der og maler akkompagnert av neddempet gitararbeid der man virkelig gir plass til hver eneste lille lyd og nyanse. Bakerst ligger selvsagt rytmeseksjonen og skaper bunnen. Nå er ikke hele skiva like rolig som åpningssekvensen, det trøkkes til litt med jevne mellomrom, men essensen er å finne allerede fra start av. Superlynx dytter ikke inn elementer i tide og utide. Riffet får god plass og har ingenting å gjemme seg bak. Vokalen likeså. Og når man så smått finner plass til pianoet, i den tidvis litt Devil doll-aktige Siren Sing, så får også dette instrumentet fokuset. 

Musikken kan kanskje oppleves av noen som i overkant stillestående, men bruk av kontraster redder bandet unna denne faren, slik jeg ser det. Først og fremst i form av at man drar på litt med tanke på tempo og intensitet i enkelte partier. Samtidig bidrar Ole Teigen med sin vokal mot slutten av skiva, og dette fungerer veldig fint.

Superlynx@www 

Av en eller annen årsak treffer likevel ikke skiva like godt som sist. Er det forventningene som spiller meg et puss? Mye mulig. Og, det må understrekes at skiva så absolutt er en fin sak å lytte til mens man ligger henslengt på sofaen og gjør bare akkurat det. Lytter. Det var bare et eller annet litt mer tiltalende sist vi møttes, Superlynx og jeg. Kanskje var riff og melodier hakket hvassere da? Jeg er usikker. 

Dykk gjerne ned i bandets melankolske univers og poetiske tekster og døm selv.

6,5/10

Tracklist:

  1. Rising Flame
  2. Electric Temple
  3. Apocalypse
  4. Moonbather
  5. Sonic Sacrament
  6. Returning Light
  7. Laws of Nature
  8. Then You Move
  9. Siren Sing
  10. May