Kilanerin-a_war_against_the_world-add_kort-500-opt

Susperia "The Lyricist"

av yngve

Susperia 18Selskap: Agonia Records

Release: 16.03.18

Med ny vokalist og litt endring i stil er bandet tilbake.

Susperia@Facebook

Og jeg har spilt denne mye dere, men jeg har ikke klart å bli enig med meg selv om jeg liker det bra eller bare greit nok. Det har vært en lang kamp, og jeg ender opp med å egentlig plassere Susperia der de har vært for meg alltid, foruten en skive, et band som er litt sprikete og ikke helt treffer meg.

Teknisk sett er det utrolig mye tøft her, mange riff som er der oppe og kiler godt i thrashnerven min. Som åpningsriffet på I Entered. Problemet mitt her er at jeg egentlig ikke er så glad i slik metal med så pass hurtige trommer, og av en såpass klinisk art. Jeg hører tung groove på det riffet, ha-ha. Men hr. Åkesson imponerer på The Lyricist, og jeg vet han fikser tyngre greier etter Abyssic-konserten jeg så for en tid tilbake.

Det er en hybrid her, hvor de høres ut som en hardere utgave av Guardians Of Time til tider, som selvsagt har med Bernt Fjellestads tilstedeværelse (i Guardians er det jo også gjort plass til en røffere vokal) å gjøre. De har med Bernt fått en fordel ved at de har en vokalist som takler de fleste varianter av stemmebruk.

Bandet er i skjæringspunktet mellom power/thrash og extremmetal, og der ligger litt av grunnen til at jeg ikke helt finner ut av det hele. Susperia finner liksom ikke helt plassen i sjangerjungelen, og det er ofte noe jeg applauderer, og jeg har ikke noe problem med å se at denne nye skive kan slå godt an. Det kommer litt an på om du er opptatt av at band skal låte som før, eller at å balansere hårfint mellom forskjellige typer metal fungerer for deg. 

The Lyricist er et bra album, det er det liten tvil om, men subjektivt ble det ikke et jeg kom i mål med. Det flyter litt oppe i lufta ennå.

Og jeg er såpass oppegående at jeg ikke koker alt ned til hvordan jeg føler, jeg er jo i stand til å høre at de spiller dritbra, har masse tøft og har noe som kan appellere til mange mennesker. For meg høres det ut som om Susperia har blitt litt røffere og endret litt uttrykk, så får vi se hvordan det utvikler seg framover. 

6,5/10

Tracklist:

  1. I Entered
  2. Heretic
  3. The Lyricist
  4. My Darkest Moment
  5. Day I Died 
  6. Void
  7. Feed The Fire
  8. Whore Of Man
  9. Come Alive