H Madd

Svart Lotus "Stemmer Fra Dypet"

av steinar selstø
Svart Lotus 18

Selskap: Private

Release:

Prosjektet Svart lotus drives av Tor Stavenes, bedre kjent fra 1349. Med Stemmer fra dypet er man ute med den første fullengderen, i kjølvannet av en EP fra 2016.

Svart lotus opererer i et helt annet landskap enn 1349, og det er i så måte ikke vanskelig å forstå hvorfor Stavenes har behov for et annet sted å få utløp for de ulike sidene av sin kreativitet. I 1349 har han bidratt med låter. Jeg antar han har langt større ansvar her og at han således kan gjøre mer som han vil. Uttrykket er langt mer variert enn hos moderbandet.

Svart Lotus@Facebook

Tittellåta er en riffbasert og relativt monoton og seig affære, helt i doom-land i andre halvdel. Neste låt ut skifter tydelig karakter, og det flettes inn growling blant annet, men riffet står også her i sentrum i en strengt repetitiv og intens sak som markant endrer seg kun i et sologitarparti der det melodiøse plutselig trer klarere frem. Carved From Below starter med en bassintro før gitarene maler frem melodi på en måte som hinter mot Primordial. Også denne låta inneholder en gitarsolo, og en strålende melodiøs en sådan. Det er med andre ord solid variasjon fra låt til låt, det fortsetter nemlig slik også etter disse første tre sporene, mens hver enkelt låt i høy grad bygger på monotoni og repetisjoner av noen få riff. Helheten fungerer fint. 

Når det er sagt, jeg sitter ikke igjen med følelsen av å ha vært med på noe fantastisk, derav karakteren, snarere en gjennomført soliditet. 

6/10

Tracklist:

  1. Stemmer fra dypet
  2. Primitiv
  3. Carved from below
  4. Ritualkammeret
  5. Dagen gryr
  6. Reptilian overlords
  7. 1993
  8. En ferdamann krysser sitt spor