Tons Of Rock 2022 Rk Rockedame Heavymetal 580x80

Sworn Enemy "Gamechanger"

av yngve

Sworn Enemy 19Selskap: M-Theory/GORDEON

Release: 05.04.19

Punishing metallic hardcore, thrash og metal.

New York-bandet har brukt en del tid på dette albumet, og etter å ha debutert med et par ep-er under paraplyen til Hatebreed-Jasta, har de nå kommet til sitt syvende slipp, Gamechanger.

Sworn Enemy@Facebook

Om dette er en voldsom endring, som tittelen sikter til, vet jeg ikke, men skiva er hardtslående, bra og i sin sjanger nok en som vil tilfredsstille dere som liker Machine Head, Cavalera, litt nyere thrashband etc.

Produksjonen er bra, rattet på plass av Rob Flynn, den er sterk, låtene knuser til tider, og selv om det ikke nødvendigvis pirrer meg voldsomt, er det udiskutabelt mye kraft her.

Det er en del tøffe riff, jeg liker spesielt denne sjangeren når musikken stopper, og gitarene leder an inn i nye angrep. Vokalen? Joda, den er kledelig den, om den ikke vipper opp eller ned i særlig grad, i kvalitet, er det en helt klart sterk stemme i denne typen metal. 

Tempomessig er det også helt ok, det går aldri dritført, det er en del tyngde, som jeg liker (sjekk Justify for eksempel, en del fett der), og det er et kontrollert og samlet slipp. Aldri baktungt, aldri totalt kaos, en bra skive.

7/10

Tracklist:

 1. Intro
 2. Prepare For Payback
 3. Seeds of Hate
 4. Coming Undone
 5. Justify
 6. DOA
 7. Fragments of a Broken Life
 8. The Fall of Modern Man
 9. Selling A Dream
 10. The Consequence
 11. Integrity Defines Strength