Karmøygeddon 23 B

Synthetic Gentlemen, pågangsmot og Amaranthesupport

av yngve

Synthetic Gentlemen   Band   Photo By Amalie Stepperud AntonsenBandet stiller som support for Amaranthe på to jobber i slutten av november, da er det på sin plass å sjekke litt rundt bandet. Konsertene finner sted i Bergen og i Stavanger.

Bilde, fotograf: Amalie Stepperud Antonsen

Stig fra bandet og manager Jahn fikk noen føringer fra meg, og valgte å føre notater i en samtale de hadde. Annerledes, og egentlig litt nyskapende. 

Litt av det jeg ville vite var progresjon og hendelser siden bandets siste skive kom, 'the Oncoming Storm'. Stig skriver litt om det og hva han ønsker og hva han mener bandet kan oppnå, Jahn framviser sitt perspektiv fra sidelinjen.

Synthetic Gentlemen@www

Stig: "Musikk for meg er følelser. En tone, en akkord, en melodi, det er en aksjon, som skaper en reaksjon. Jeg streber etter å velge akkorder og melodier som forteller de følelsene jeg selv føler. Det kan handle om morsomme situasjoner triste fortellinger, eller handlinger som jeg føler at verden må høre. Enkelte sanger er til for å danses til, andre er til fordi man vil at du som lytter skal høre, og så mene noe om det. Det er et kontinuerlig arbeid som man aldri blir ferdig med. 

En av mine store drømmer som låtskriver er ikke at publikum skal synge med på sangene mine, men at øynene skal synge med. Det tror jeg man ser, når musikken treffer.

Vi har armert oss med erfaring. Mange spillejobber. Mye studiotid. Mye skriving. Vi har gjort et dypdykk i hvem vi er og hva vi vil. Hvor vi vil. Vi vil opp. Hele veien siden slippet av the Oncoming Storm er vi brukt tid på å bygge oss sterkere og mer fremtidsrettet. Vi har kommet til rette med at det er dette vi vil bygge vår fremtid på. Musikken vår. Og vi skal ut og spille den for ALLE som er villige til å høre på.

Låtskriving for meg handler om relasjoner. En tone, en akkord, en melodi, det er en aksjon som skaper en reaksjon. Jeg ønsker å formidle meg selv i låtene mine på en slik måte at jeg vet at lytteren gjenkjenner den, da må man lære seg selv å kjenne. Min vei til personlig lykke er gjennom musikken. Den sier at jeg ser deg, og du ser meg, og sammen er vi ikke alene. Jeg vil la sangene snakke for seg selv med oss som formidler. 

Vi ER musikken.

Jeg ER tekstene mine. 

Når jeg fremfører en låt så ER JEG låta.

Det er det musikken, og livet, handler om."

Jahn: "Det jeg mener er unikt med Stig som låtskriver, og Synthetic Gentlemen som artistgruppe er at de formidler noe ekte. Med ekte så mener jeg at låtene er nøye konstruert for å formidle den følelsen hver strofe gir. Jeg vet Stig er nøye på om akkordene og setningene formidler den følelsen han selv vil få ut. For at en låt skal få grobunn hos et menneske tror jeg det er viktig at man finner inngangsvinkelen. Det handler ikke bare om å si noe, men være veldig nøye på at det man sier blir mottatt slik man ønsker.

Om en låt ikke forteller det man vil formidle, så er kommunikasjonen brutt. Da er det en monolog som ikke treffer lytteren på den ønskede måten. Det er viktig for Stig, og det er viktig for Synthetic Gentlemen.

Fremover nå så jobber vi hardt med å velge ut de jobbene som vi føler tar oss til et større publikum. Jeg tror at musikken viser sin genuinitet og godhet gjennom bandets formidling. Det har jeg oppriktig troen på.

Virkeligheten finnes ikke, den må skapes. Den virkeligheten jeg slåss for er den virkeligheten hvor Synthetic Gentlemen har en fast plass i ethvert hjem i verden. Det er et mål som for mange vil virke urealistisk, men jeg vet at det kommer til å skje."

Når det gjelder Amaranthe-turneen, forteller bandet at de stod på for å "... bevise at vi er et band som er verdt å ta med seg. Vi jobbet oss frem med det vi mener er godt gjennomtenkte produksjoner, låter, og budskap. Vi pushet på alle instanser for å få muligheten. Vi tar ikke nei for et nei i noen sammenhenger. Vi tar nei som et kanskje ikke nå, prøv igjen senere.

Bonamassa sa selv at han hadde en manager som sto på for å banke ned alle dørene med musikken hans. En av sånn type manager har vi med oss. En som har troen på oss, det vi ønsker å vise, og det vi sier gjennom showet vårt. Det er kjempeviktig for oss."

70779350 3529701600388540 4049355321980747776 O