Banner Heavymetalno 23september2022 Summermetalfest Update

Tengger Cavalry "Ancient Call"

av yngve

A0215269800 10Selskap: Metal Hell/GORDEON

Release: 25.04.14

Japansk folk som bruker strupesang, feler, tunge rytmer og feit stemning. Det er absolutt ikke folkrock, til det er noen av låtene ganske harde, men felles for hele skiva er bruken av folk-instrumentering. Selv om grunnstammen på en låt er hard, at vokalen er litt røff, er det alltid en frisk form for tonebruk, enten ved hjelp av fele eller en mandolin-lignende sak. 

Tengger Cavalry@Bandcamp

Jeg sitter ikke igjen med følelsen med at låtene fester seg, det er heller snakk om en helhet, en skive som skaper noe samlet. Soundet er bra, de har en bra produksjon. Når låtene er relativt enkelt arrangert og at det ikke skjer altfor mye, får de enkelte ideene og instrumentene godt med spillerom. 

Fyren som startet opp bandet, som enmannsprosjekt, ble lært opp av mongolske musikere i et åretall. Dette er i følge presseskrivet et band som ivaretar og lar seg inspirerer av nomadisk kultur, krigere, du skjønner helt sikkert hvor jeg vil. Det er et band som trikser sammen folkelige melodier med tyngre musikk, ofte metal, og resultatet er ganske bra. Ikke for alle, men definitivt noe å sjekke ut online, og kanskje liker du det såpass at du sjekker ut skiva? 

Bookleten gjenspeiler musikken bra synes jeg; knallbra asiatisk kunst med vekt på en abstrakt men håndgripelig bildebruk. Det er veldig kult, og jeg ser for meg at alle disse i stort format hadde vært vegg-verdige med glass og ramme.

Tengger Cavalry@www

At også buddhisme og sjamanisme er notert får så være, jeg skal ikke være vanskelig, og velger å la musikken stå for seg selv denne gangen - og det var kurante saker. Enkel bruk av folkmetal-toner blandet med en litt extrem musikk, noe growl-light, noe strupesang... men etter gjennomspilling var det egentlig følelsen av at de gjentok seg selv litt som hersket. Oppskriften var dog grei, så liker du noe liker du nok alt.

6/10

Tracklist:

  1. Dance With the Wolf
  2. Galloping Towards the Great Land
  3. Battle Song from Far Away
  4. Hymn of the Earth
  5. Echo of the Grassland
  6. Brave
  7. Summon the Warrior
  8. The Battlefront
  9. Chant of the Cavalry
  10. Legend On Horseback