Karmøygeddon 24

Teramaze "Are We Soliders"

av yngve

Teramaze 19Selskap: Mascot Label Group

Release: 21.06.19

Tidvis litt snill progmetal fra australierne.

Teramaze@www

Det er relativt heavy til tider, men snittet her er nok litt for Dream Theater for meg. Flinke folk, nydelige vokallinjer, ufarlige låter, litt bitt er det, men på det jevne er det kanskje for de som setter pris på poppete progmetal. Det er også likhetstrekk til Circus Maximus her, men Teramaze har litt mer metal i ryggmargen.

Men det er bra, og man kan sjelden ta slike band på instrumentalt plan eller på lyd. Det er som oftest kvalitetssikret. Musikken kan man ikke gjøre stort med, annet enn å lage og sende ut, og håpe at det treffer.

Jeg fikk ikke de voldsomme bulkene etter mitt møte med Are We Soliders, men enkeltlåter la igjen dypere spor enn andre. De sangene som ble for snille, med litt for mye jazzete og pop-ishe elementer, de rocka opp helheten, men når de snekret med litt feitere spiker, da synes jeg de skinte bra. Ofte skjedde denne kontrasten internt i låter også, der partier var veldig tøffe, men at det gled over i noe med klør som var godt klippet.

Litt virtuos progressiv metal som vandrer mellom ytterpunktene, men hvor snittet ble litt for snilt, ihvertfall for meg; Teramaze er godt oppe på stigen når det gjelder kvalitet. En av de tyngre låtene ser og hører du under her.

6,5/10

Tracklist:

  1. Fight Or Flight
  2. Are We Soldiers
  3. Control Conquer Collide
  4. From Saviour to Assassin
  5. Orwellian Times
  6. M.O.N.S.T.E.R.S.
  7. Weight Of Humanity
  8. Fact Resistant Human
  9. The One Percent Disarm
  10. Depopulate