Banner Heavymetalno 23september2022 Summermetalfest Update

Terminalist "The Great Acceleration"

av yngve

Terminalist 21Selskap: Indisciplinarian

Release: 07.05.21

Dansk/amerikansk hyperthrash.

Terminalist@Facebook

Jepp, du leste riktig. Ikke at det går i superfart, men det er mye her som er såpass energisk at jeg skjønner greia. Dog tror jeg konseptet de har er mer med på å understreke bruken av hyperspeed, for dette er basert på et litt scifi-aktig uttrykk.

"The four-man band harken back to the traditional and technical thrash metal of the late 1980's, bringing it up to date by fusing it with black metal blast beats, death metal growls, and grandiose prog rock concepts. The result is modern in its concoction, yet retro in its appeal; a style the band itself has dubbed 'hyperthrash'."

Disse svartmetalinnstikkene funker bra, som en variasjon, og låtene kler det å plutselig ta av. Det har mer en effekt her enn om de skulle ha spilt sånn hele tiden. Som noen gjør.

Jeg likte godt der de legger seg opp mot denne tekniske thrashen, og hvor de også har en touch av pønk, som i åpningsriffet Relentless Alteration. Litt Voivodish. Vokalen er i grenselandet i å growle, det er akkurat der at man kan skimte thrashen i vokalen. En mørk form for skrik/thrashvokal med en touch av død. 

Tempoet var dessverre ofte ganske likt, rytmikken var varierende, men følelsen av at mye gikk i det samme sporet var til stede. Enkelte tyngre deler er det, som litt i Invention of the Shipwreck og litt mer i Estranged Reflection, men ikke nok til at jeg ikke gikk litt lei. Ofte er det litt behersket, så går man ofte over mot et kjappere landskap - det virker som om det er en mal. 

Det ble samlet litt for mye extremmetal over thrash, om du er der vil du kanskje nikke litt lengre til dette enn meg. 

Tracklist

  1. Relentless Alteration
  2. Terminal Dispatch
  3. Invention of the Shipwreck
  4. Estranged Reflection
  5. Dromocracy