Karmøygeddon 24

Testpilot "We Are Kings"

av yngve

Testpilot 20Selskap: Private

Release: 27.03.20

Hardrock fra Testpilot, i form av en ep.

Fire låter er ikke store dosen å skulle forholde seg til, og spesielt siden låtene ikke er type lange og episke. Vi snakker da om en kvartett låter som klokker inn på rett over kvarteret, med en blanding av hardrock og rock, med spor av metal.

Testpilot@Facebook

We Are Kings er en av de hardeste låtene her, og er favoritt sammen med Mr. Jim. På We Are Kings driver de bra, låten vokser på meg og det er en edge her. Men allerede på Gods Of Rock'n Roll myker de det opp, og rocken kommer på bordet. Man hører at det er samme band selvsagt, men det er et sprik på stil. Gods Of Rock'n Roll er fengende, og har mye amerikansk punkrock ala Offspring i seg, men også en amerikanisert form for radiogrunge gjør seg gjeldende. Og radiogrunge, der fikk du et nytt ord kanskje? Helt klart en låt som kan spilles på radioen uten at folk uten metal i blodet blir skremt bort. En voksenrocksak. 

Middel Finger tar det enda mer ned, i en balladeform. Låten fyres av ca. rundt tre minutteren, men det er lenge om man skal slippe stempelet ballade ;). Og man fader også ned etter kort tid for så å avslutte rolig. En låt lik forrige, i at den ikke vil skremme så mange, og som klarer å falle i voksenrockskuffen. Melodisk og snilt, men også med en liten tung sko. 

Mr. Jim? Hvordan er han så? Vel, her stikker de hånda litt ned i kruttsekken igjen, lik We Are Kings. Riffene her er mer metal, og balansere derfor ep-en. Her er vokallinjene, vokalideene, bra, og samlet låter dette som Audrey Horne. Her håper jeg jo Testpilot går mer, i dette landskapet. De kler bedre denne typen hardrock enn det materialet som ble for anonymt for meg. Og det låter som en steelgitar der inne, eller ihvertfall noe westernaktig :). Fet solo. 

Karakter er vanskelig på ep-er, og lite innhold, men det jeg har oppsummert med i notatene mine er at det var to som fungerte bra, og to som havnet litt på andre siden. 

Tracklist:

  1. Mr. Jim
  2. Gods of Rock’n Roll
  3. Middle finger
  4. We are Kings