Karmøygeddon 23 B

The Cult Of Destiny

av yngve

The Cult Of Destiny 20

Bilde, fotograf: Ukjent

Første gang jeg hørte om dette ensemblet var når de slapp en støttesingel til Karmøygeddon i fjor, på vårparten. Det kom nylig skive, og jeg fikk vokalist Eddie i tale. Han har tidligere uttalt at "...det dreier seg om gammalheavy", og at "...dette gir meg en glimrende mulighet til å realisere en ungdomsdrøm, nemlig å spille litt klassisk heavyrock i 80-talls stil." Bli med når Carburetorsvokalisten informerer om sitt virke i The Cult Of Destiny.

Så var det på tide å sjekke ut hva som ligger bak The Cult Of Destiny, velkommen til Hmno! Er livet bra?

"Ja, bortsett fra at ingen av oss for spilt noe som helst er jeg jo i en syk produktiv boble om dagen, så livet er egentlig jævlig bra."

Og kulten, sekten, hva var det som gjorde at dere valgte dette navnet?

"Helt siden jeg var en liten gutt og så mine første Heavy metal-videoer på Sky Channel, har jeg vært fasinert av denne musikken. Det er viktig å presisere at det var ikke bare musikken, men også det teatret rundt. Når jeg endelig skulle gjøre dette bandet, måtte jeg ha et episk navn som kledde både musikken og teateret. Derfor The Cult of Destiny."

Med medlemmer fra Carburetors og Chrome Division er The Cult Of Destiny tuftet på rockere. I stor grad. Hvor stor forkjærlighet har dere så for metal? Det er jo en grei forskjell på sjangrene.

"Du må huske at når jeg vokste opp var det ingenting som het speed-, doom-, black-, death-, eller thrashmetal, alt het heavy metal på denne tiden. Så når vi skal operere i dette universet, har jeg på ingen måter tenkt til å legge begrensninger på dette prosjektet. Du må huske at på denne tiden var alt i fra Bon Jovi til Venom puttet under samme paraply. Når dette er sagt er jeg vel mer komfortabel med å se på det som fra Motörhead til Metallica, eller Kiss og AC/DC til Manowar."

Husker godt den tiden, vi kjøpte alt fra Jaguar, Metallica til første Bon Jovi og Ratt. Alt var bare fett.

The Cult Of Destiny@Facebook

Og klassisk metal er inspirasjonen, hvilke band er de du/dere nevner umiddelbart om noen spør? Og er det litt likt hva dere i bandet legger til grunn som inspirasjonskilder når det gjelder The Cult Of Destiny?

"Som nevnt over setter jeg ingen begrensninger innenfor det jeg kjenner som heavy metal, men jeg er nok mest komfortable og holde meg innenfor det mange vil huske som New wave of British Heavy Metal."

Ah, Nwobhm er mitt livs store musikalske kjærlighet.

Hvordan var innspillingsprosessen? Og hadde dere type referansen i forkant? Eller ble det som det ble? Og ble da resultatet bedre eller akkurat der dere ville ha det? Nå har jo skiva vært ute litt, bandet har levd med låtene og sinnspillingen en tid, er det noe som lugger og som dere kunne tenkt dere å tweake på nå i ettertid?

Bilde (Eddie), fotograf: Ukjent

The Cult Of Destiny Eddie 20"Det er utrolig viktig for meg å ha en plan når jeg drar i studio, når dette er sagt så er jeg veldig glad i la de spontane få fly i innspillingsprosessen. Jeg er ikke fan av å sitte å evaluere seg i hjel på sine innspillinger. Dette refererer jeg ofte til som Smuget-fella (Smuget et utested i Oslo hvor svært mange dyktig musikere hang tidligere. Det hang også en god andel av folk som hele tiden pratet om skive som kom rett rundt hjørnet, skal bare mikse litt til), disse skive er fortsatt ikke noe sted og se :). Så det vi har gjort her har vi gjort. Nå jobber vi med neste album."

Klapp for supporten til Karmøygeddon , den var knakende bra! Hvem kom med ideen, og er det utsolgt?

"Jeg hadde skrevet to låter som het In to the Armageddon og Exit Armageddon, disse var egentlig tiltenkt å gjøres med Carburetors. Dette passet ikke inn i prosessen Carburetors var i, og da jeg var over og spilte festivalen med Chrome Division, kom ideen. Når jeg presenterte denne ideen for Johnny, tente han også på den. Denne kvelden ligger jeg våken en god stund på hotellrommet mitt, og det er denne natten The Cult of Destiny blir født (så på mange måter er The Cult of Destiny fra Karmøy :)).

Ja, det er flere eksemplarer av denne singlen igjen da jeg og Johnny er ening om at disses skal spares til festivalen neste år."

Dere er alle opptatt med mye, alle har andre band som opptar tid. Er The Cult Of Destiny et band/prosjekt som kom fordi de andre lå litt brakke i smittetiden? Eller har det vært i komminga før det? 

"Når jeg presenterte ideen for de andre gutta var de litt skeptiske til å ta på seg et nytt prosjekt, men som du sier det siste året har jo sugd for de fleste, så dette ble på mange måter redningen også :).

Når dette er sagt tror jeg jeg snakker for alle gutta,da vi er i ferd med å spille inn album nr. 2 og jakter liveshows i disse dager, at dette Cultviruset er også svært smittsomt :)."

Og hvor på prioriteringsskalaen ligger dette? Om alt åpnes og alle kan turnere og begynne å leve vanlig igjen?

"Jeg kan garantere at The Cult of Destiny har kommet for å bli..."

Har man så favoritter på skiva? Og hvorfor? Er det kanskje som man sier med barn, det er vanskelig å velge favoritt? 

"Neida vi har favoritter men den er ikke lik for de ulike medlemmende. Så, i stedet for å fortelle hvem som er min så utfordrer jeg heller leseren til å finne sin egen."

Coveret ga meg ikke så altfor mye, men fargevalget var bra. Hva ligger bak av tanker? Og vil det bli, er det, mulig å få fatt i lp og cd?

"Jeg tror coveret vil komme mer til sin rett på et vinylomslag, så ja det blir vinyl. Cd, hmm, er det noen som fortsatt vil ha det da?"

Jepp, jeg :).

Anmeldelse kommer.