Banner Heavymetalno 23september2022 Summermetalfest Update

The Killer Hertz "A Killer Anthem"

av yngve

FileSelskap: Mighty Music/TARGET DISTRIBUTION

Release: 26.05.14

Dansk hardrock får vi opplyst befinner seg på denne disken, jeg har vel en annen definisjon, men bandet har helt klart trekk fra hardrocken. 

Produsent Flemming Rasmussen har gitt bandet en feit produksjon, noe som løfter de litt ut av hardrocksjangeren slik jeg ser det. Bandet har en fin flyt av melodier, men låtene har en ganske hard kant av og til, litt bestemt, men som nevnt er det absolutt hardrock i dette. Det kan jo også være snakk om en forskjell i definisjon, om de spiller hardrock som sjanger (som jeg mener de kanskje ikke gjør) og det at de spiller hard rock. For det gjør de.

Medlemmene har fortid i band som Pitchblack og Saturnus, det er vel denne basisen de har med seg når de nå endrer stil og vrir det hele over til det de selv kaller for contemporary rock. Volbeat namedroppes, og selv om The Killer Hertz ikke har stilblandingen til akkurat det bandet, skjønner jeg hvor de vil. Dette er en miks av metalhuer som vil spille stor rock, stadionstyle.

The Killer Hertz@Facebook

Jeg synes ikke alle låtene har styrken de trenger til å stå bredbeint på en megascene og fungere, men danskene har helt klart en kvalitetsikret utgivelse i lomma med A Killer Anthem. Om de er det neste store fra våre naboer i sør er tidlig å si, men utvikler de enda større og poppete refrenger i rocken sin, kan de fort bli det. Se mot DAD folkens, med slike refrenger koblet med produksjonen til Flemming kan neste skive bli veldig sterk. På denne skiva får jeg ikke helt foten og føler de har litt å gå på.

6/10

Tracklist:

 1. RebelHeart
 2. Let the Game Begin
 3. The Fall
 4. Better Days
 5. Feeding the Damned
 6. Shattered
 7. Youth Inc.
 8. Shine a Light
 9. SwanSong
 10. Redeem Me
 11. A Killer Anthem