Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

The Outside "We Feel ..."

av yngve

The Outside 18Full tittel: "We Feel Through The Dead" 

Selskap: Metropolian Edge & Green Zone/H'art/GORDEON

Release: 07.09.18

Med medlemmer fra Chile, Tyskland og Israel er dette en smeltedigel med metal.

Bandet imponerte meg, det er en mørk form for tung thrash, hvor man får en heavy industriell undertone, med mye bra metal på topp.

The Outside@Facebook

Inspirasjoner de selv ramser opp er blant annet Nailbomb, Voivod, Nevermore, Crowbar, Kreator, Gorefest, Gojira og Paradise Lost, og faktisk er det en felles rød tråd hvor mange av disse gjør seg gjeldende. Det er en monoton melodisk føring som styrer, og låtene er flotte å følge med på. 

Produksjonen er veldig bra, jeg elsker trommelyden, gitarlyden, som er litt Cavalera, og det hele er malende, mørkt og melodisk, og utgjør samlet en sterk utgivelse. På en måte var det ingen låter som fungerte som vinnere eller tapere, det er en skive som pulserer som en kraftig og bra helhet.

Bandet er også politisk anlagt, mot elitisme, populisme, utnyttelse og fanatisme, et område jeg ser for meg jeg står med de. Jeg planlegger et intervju, og håper  komme litt under huden på den biten.

I mellomtiden, unn deg dette, om du liker referansene, og savner en organisk og samtidig maskinell form for metal, med kule riff, kledelig vokal (i grenselandet i å være growl, litt typisk thrashvokal), og rett og slett et friskt pust. 

8/10

Tracklist:
  1. The portrait
  2. Congregation
  3. Towers tall
  4. We feel through the dead
  5. War among the poor
  6. To dismantle
  7. Where we stand
  8. It’s a campaign
  9. A star burns