Karmøygeddon 24

Time Lurker "S/T"

av ruben haug

A0666022315 10Selskap: Les Acteurs de l'Ombre Productions 

Release: 02.06.17

Time Lurker fra Strasbourg, Frankrike, slapp for et par måneders tid tilbake denne plata via plateselskapet Les Acteurs de l'Ombre Productions, som også er fransk. Mick er mannen som står bak, og platas første tre låter er tidligere sluppet som EP`er. I tillegg er fire låter kommet til, og debutplaten er altså klar for verden. Men er verden klar for Time Lurker? Fortjener de å ta opp plass i hylla di?

Vel, skal du først gå til innkjøp av denne er det en fordel at du liker black metal av det atmosfæriske og monotone slaget. En kraftig variant av Leviathan o.l. om du vil. Tempomessig byr bandet på variasjon og den monotone biten kommer mer inn i riffene som dras ut i forskjellig tempo. Bandet byr på en god stemning, noe jeg synes er ekstremt viktig innenfor denne typen black metal. Og det er nettopp i stemningen og evnen til å bruke riffene såpass variert styrken til bandet ligger. Fire av i alt sju låter klokker inn på over 8 minutter, og da blir variasjon ekstremt viktig for å unngå stagnasjon, ihvertfall innenfor denne type black metal. 

Time Lurker@Facebook

Vokalmessig har Mick med seg flere skrikere som gjør en mer en bra nok jobb, og er med for å sørge for at desperasjon og angst også sniker seg inn i bandets musikk. Spesielt vokalen på Ethereal Hands treffer en nerve hos meg.

Mick viser seg som en habil låtskriver og dyktig instrumentalist. Absolutt ingen oppfinning av hverken hjul eller krutt, men ei plate jeg synes fortjener livets rett og en plass i hylla di om dette er din kopp te.

7/10

Tacklist:

  1. Rupture 
  2. Judgment 
  3. Ethereal Hands 
  4. Reborn 
  5. No Way Out from Mankind 
  6. Passage 
  7. Whispering from Space