Todd La Torre "Rejoice ..."

av yngve

Todd La Torre 23Full tittel: Rejoice In The Suffering

Selskap: Roar! Rock Of Angels Records

Release: 21.04.23

Uventet fra Queensrychevokalisten.

Todd La Torre@www

Jeg har oversett mappa med disse filene en tid, litt fordi jeg ikke har vært så på hugget med å anmelde og lytte i de siste ukene, men også fordi jeg ikke er så stor fan av det Todd har gjort og gjør med Queensryche.

Men her, på Rejoice In The Suffering, er det en hardere, mer aggressiv, edgy form for metal som kommer ut fra det hele. Todd synger (og brøler) selv, og spiller trommer, og har vel fått hjelp på gitarbiten. Produksjonen er type litt for polert for meg, men den møter nok kravene til dagens metalscene. Det er ikke så moderne på for eksempel Apology, som er en semiballade som gjerne kunne vært en QR-låt. Det gjelder for så vidt flere av sporene her, som Crossroads, men samtidig er bredden på dette soloalbumet bedre enn hos moderbandet, så jeg våger faktisk å påstå at dette soloprosjektet er mer spennende å spille gjennom.

Vanguards drar han inn litt growl, det gjør han med godt resultat synes jeg. Men på denne er det også litt opplagte likheter med slik Rob Halford løste sakene når han skulle tilbake i metalringen, med albumet Ressurection. Det er som om Todd er litt der, at han vil vise fram de spisse tennene litt mer enn han får lov til i QR. Og stemmen er flere ganger der ute/oppe, han vrir seg til ytterpunktene i større grad, og det likte jeg.

En anelse Nevermore i for eksempel Critical Cynic hjelper på.

Et album jeg nok ikke vil spille i hjel, men det motbeviste litt av fordommene jeg hadde. Minus for lite spennende cover.

7/10

Tracklist:

 1. Dogmata
 2. Pretenders
 3. Hellbound and Down
 4. Darkened Majesty
 5. Crossroads to Insanity
 6. Critical Cynic
 7. Rejoice in the Suffering
 8. Vexed
 9. Vanguards of the Dawn Wall
 10. Apology
 11. Fractured (Bonus)
 12. Set it Off (Bonus)
 13. One by One (Bonus)