Karmøygeddon 23 B

Tonic Breed (Sandnes, 17.02.18)

av arni sørlie

Tonic Breed Sandnes 170218 Helge Knutsen (1)Det var en av de kveldene man ikke hadde tenkt seg ut, men på flere sosiale medier dukket det konstant opp reklame for en konsert på Tribute i Sandnes. Det var små snutter av fet thrash, av et band med navn Tonic Breed. Selv hadde jeg ikke kjennskap til bandet (Og så mange ganger jeg har hatt greier på de i årenes løp, flaut på deg :) Yj), men disse snuttene vekket en nysgjerrighet som endte med tur.

Fotograf: Helge Knutsen

Vi hadde lurt innom Spotify for å se om det lå noe der, og til stor fornøyelse fant vi to skiver. Vi skummet gjennom begge, og var veldig spent på om de greide å formidle dette thrashmaskineriet live. Dessverre var vi for sene til support bandet, Kill The Moment, men publikum vi snakket med mente vi hadde gått glipp av en energifylt og dødsfet (de spiller dødsmetal/core) konsert, så neste gang de er på plakaten, da er vi der! 

Det tok ikke mange minuttene før vi stod der med en greit påtvungen bakoversveis, for låten Outsold, som vi også husket godt fra Spotyseansen, den satt en real standard for kvelden. Nå var det jo Arvid Tjelta bak spakene også, så lyden måtte jo bare være top notch. Det er en klar vibe til Metallica og Slayer i en del av materialet til Tonic Breed, og hva er vel bedre enn DET servert fra en scene en lørdags aften? 

Noen band greier av og til å dra publikum inn i en type transe der man bare står og blir dratt inn i det som skjer på scenen, og denne kvelden var det låten Blackened Mind som gjorde akkurat det. Det var vel her vi også fikk se egenskapene til gitarist Jørgen Abrahamsen for fult. Jeg digger når det soloeres godt og lenge med litt råskap og ektehet, at det ikke drepes av klinisk perfeksjonisme. Svært kledelig måten Jørgen drar strengene sine på. 

Det var for meg max toppers når de dro på med de heftigste låtene, og det er vel kanskje de som holder til på Outsold-albumet(?). Det er når riffene skytes i uptempolandskapet jeg føler bandet formidler best i helhet. Energien, samkjøret, og vokalist Patrik K. Svendsens innlevelse gir helheten man vil se og høre live. Siste låt av hovedsettet var en maktdemonstrsjon av akkurat dette, og en glede for oss publikummere. Det var vel Rebellious Tendencies

Det var, om jeg ikke tar helt feil, noen covers også, men denne kvelden var det låtene til Tonic Breed som vant for vår del, det var vi alle enige om i taxien på vei hjem. Konge konsert, og håper vi får mer Tonic Breed på scenene framover, for denne type thrash er så grævli bankers live at enhver metalhead vil få en aften som ikke glemmes så lett! Gleder oss til neste gang!

Sjekk dem ut på Facebook .

(Les et eldre intervju HER og anmeldelse av Outsold HER  - Yj).

Tonic Breed Sandnes 170218 Helge Knutsen (2)Tonic Breed Sandnes 170218 Helge Knutsen (3)