Tons Of Rock 2022 Rk Rockedame Heavymetal 580x80

Torque "S/T"

av yngve

Torque 19Selskap: Mascot Label Group

Release: 18.01.19

Thrash fra Machine Head- og Vio-Lence-gitarist.

Phil Demmel kjenner vi fra Vio-Lence, thrashbandet fra Oakland som inkluderte Rob Flynn. Når Flynn dro avgårde og startet Machine Head, startet Demmel Torque

Jeg mener det var kun slipp på cd den gang, i 96, også den gang på Mascot Records. Nå foreligger skiva på lp og cd, og digitalt, samt at det er hivd på et knippe låter fra en innspilling bandet gjorde i 97. 

Dette er groovethrash, med en god del av 90-tall over seg, som jo er naturlig. Det er ikke voldsomt farlig å anbefale dette til fans av Machine Head

Egentlig er dette sjokkerende ok i dag, mange band og skiver fra den gang da har utdatert seg, men her har låtene og lyden holdt bra. Det er ikke moderne, men det er et band som har beholdt kraften fra den gang sjangeren var i sin spede barndom. 

Vokalen er veldig Machine Head, riffene er mer thrash enn groovethrash, det er et tempo som jobber relativt midtempo hele veien, og vel, det funker. 

Et par av låtene falt igjennom, ellers tror jeg du takler dette. Veldig spennende er det ikke i min verden, min thrash er mer teknisk og sprø enn dette. Men de dasker bra fra seg.

7/10

Tracklist:

 1. H.L.S.
 2. Again
 3. Nothing
 4. Shooter
 5. Dead You Lay
 6. Choking
 7. Forgotten
 8. Pulled
 9. Will Of Stone
 10. Breed
 11. Hand Over Fist
 12. Circling (Bonus)
 13. Erased (Bonus)
 14. Sever (Bonus)
 15. Isolation/Anger Mine (Bonus)