Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

TotsåsRock 2020 (stream)

av yngve

Festivalen nærmer seg, og du kan kjøpe billett til digital visning. 

Billetter løses HER .

***

Nyhet fra 23.06.20:

Da har TotsårsRock booket ferdig, og det er bare å glede seg. Og oversikt over banda og intervjuet jeg gjorde med sjefen der ligger fortsatt tilgjengelig.

  • Blodsmak
  • Drusar
  • Mork
  • Murdemaids
  • Pelagic
  • Podium
  • Prospect
  • Soaris
  • The Federation
105944362 1913394735461258 5563404971764456189 O

***

Artikkel fra 27.05.20:

Totsås 20

Du leste riktig, det er faktisk en festival som ikke er avlyst. Det er vel denne og Brynerocken som går sin gang, og det betyr at vi snakker begrenset antall billetter, så hiv deg rundt om du er keen på litt livemusikk og felleskap :).

Jan Bjørnar@Totsås tok seg tid til å snakke med oss, og man takker også Eskild Kløften for hjelp til å få dette i havn. 

Det meste avlyses, flyttes, utsettes, men i Lierne Kommune er det ikke snakk om å la folk gå uten festival. Er det en god følelse å kunne tilby livemusikk i 2020?

"Det er en helt fantastisk følelse å kunne komme med positive nyheter i disse tider ja. Vi har tvunnet tommeltotter i lang tid, og lurt på hva vi skal gjøre. Til slutt måtte vi bare ta sats og prøve noe. Skal vi som en såpass liten festival overleve, tror vi at det er alfa omega at vi gjennomfører festivalen også i sommer, tross de begrensninger som vi dessverre må ta med oss. Det er kanskje en ekstra mulighet å vise flere at vi eksisterer, og at det absolutt er verdt å ta seg en tur hit.

Selv om vi nødvendigvis må budsjettere med underskudd, håper vi at folk setter stor pris på vår innsats for å opprettholde en viss form for kulturelt tilbud. Det blir på en måte vår dugnadsinnsats i koronatiden ;-)."

At dere kan drive på betyr jo at det er et svært begrenset antall billetter som kan selges, men omgivelsene der i skogen gjør vel at det er lett å holde avstanden og reglene?

"Ja, vår festival og vårt festivalområde er etablert og organisert for å ta i mot inntil 2.500 publikummere, det bør gå veldig bra å overholde de smittevernsregler som blir pålagt oss. Vi snakker om mange kvadratmeter med villmark pr. publikummer, så jeg tror folk skal føle seg adskillig tryggere for å unngå smitte her enn om de tar en tur på shopping i byen."

Billetter kjøper du HER .

Og hvordan ser programmet ut i år?

"Vi har i utgangspunktet lagt opp program tilsvarende i fjor, det vil si 9 band samt trubadur i lavvoen begge dager, samt diverse aktiviteter på dagtid. Av band vi har publisert på lineup-en kan jeg nevne Mork, Pelagic, Drusar, Podium og Soaris. Og vi lover noen skikkelige godbiter av andre band om kort tid ;-)."

Har dere vært nødt til å legge om noen planer? At det kanskje blir mest norske, bare norske, grunnet inn- og utreisetillatelser?

"Ja, dessverre. Vi hadde opprinnelig 3 svenske band vi med stor stolthet kunne presentere tidligere i vinter. Disse måtte beklageligvis utgå på grunn av inn-/utreiseproblematikken. Samtidig kan vi heller ikke regne med å få noe svensk publikum i år.

Det positive i den forbindelsen er at samtlige av de svenske bandene har sagt seg veldig interessert i å komme ved neste anledning. Og vi har hatt forespørsler fra ca. 250 band de siste årene som ønsker å komme å spille på TotsåsRock, så vi har maaange alternativer å ta av for å finne erstatninger for de vi ikke kunne få i år."

Og jeg vil tro det legges opp til en durabelig utgave av Totsås i 2021, om alt går tilbake til hverdagen? Jobber du allerede med neste år?

"Vi føler at denne sommeren blir ildprøven for et eventuelt TotsåsRock 2021. Hvis publikum kommer denne sommeren, og vi får solgt alle billettene, tar vi det som et tegn på at TotsåsRock har kommet for å bli. Vi har store planer om en rå åpningsseanse, og en gjennomgående rød tråd på TotsåsRock 2021. Dette kommer til å vekke stor oppsikt, og forhåpentligvis etablere oss på festivalkartet for evig og alltid. Vi kommer til å gi en liten smakebit av dette i sommer, mer kan jeg ikke si nå ;-). Men de som har vært på vår festival før, vet at vi hvert år har hatt en pangstart og overraskelsesmoment som har gitt stor oppmerksomhet."

Hvorfor skal folk kjøpe billett til Totsås i år? Selg det inn:

"Hvis folk vil at TotsåsRock skal bestå som det genuine og unike festivaleventyret det er, midt i villmarka blant bjørn, troll, sjøer og fjell, må de vise det med å kjøpe billetter NÅ!

Her vil de få en opplevelse helt annerledes enn de har hatt på festival før, og garantert noe å skrive hjem til mor om (så fremt ikke mor blir med da). Vi arrangerer festivalen for publikum og bandene, men samtidig er vi helt avhengig av deres støtte for at vi skal klare å gjennomføre arrangementet. Uten oss vil jeg påstå at kulturlivet, spesielt i vår region, blir både fattigere og mer ensidig. Den beste støtten vi kan få fra publikum er at de faktisk kjøper festivalpass. Og skulle festivalen mot all formodning bli avlyst, så blir alle billetter refundert."

Og en god støtte fra fylkeskommunen fikk jeg med meg, det må ha gjort godt :).

"Jaaa! Det satte vi umåtelig stor pris på. Uten den støtten hadde vi satt kroken på døra, da vi ligger an til et brukbart underskudd selv med det tilskuddet. I tillegg føler vi at de da setter pris på hva vi både har gjort og hva vi planlegger :-). Jeg må tilføye at vi også har flere andre støttespillere i bakgrunnen, blant annet har vi Grong Sparebank som en betydelig generalsponsor vi ikke kunne vært foruten."