Karmøygeddon 24

TotsåsRock 2022

av yngve

277572102 2482890895178303 8480049521610540034 N

Det er snart klart for ny utgave av TotsåsRock, jeg sjekket innom for litt info og håper folk som har mulighet tar turen.

Jan Bjørnar Totsås, generalen av TotsåsRock, er i den andre enden av tastaturet, og først spør jeg litt om hvordan det er nå som restriksjonene er over. For dere kjører på, uavhengig av pandemi, hvordan er det å endelig være på denne siden av at samfunnet er greit åpent igjen?

"Litt rart egentlig, og veldig annerledes. Vi merker at både band og publikum er veldig forventningsfulle til at festivalverdenen åpner igjen. Vi er veldig spente på om vi får tilbake vårt trofaste publikum, eller om de nå prioriterer de store festivalene som har ligget brakk under pandemien. Vi føler at årets utgave av TotsåsRock blir et skjebneår med tanke på hvorvidt vi skal fortsette i årene fremover."

Ah, da er det IHVERTFALL greit om de som kan kommer på besøk.

Lineupen er spennende, flere nye og litt ukjente band. Det applauderes herfra. Hvordan plukket dere ut disse? Basert på at band søkte, eller at dere har egne folk som speider?

"Som tidligere har vi en kombinasjon av speiding, tips fra publikum, og henvendelser direkte fra banda selv. I år har vi brukt mye tid på å legge kabalen da vi har hatt et veldig vidt spekter alternative band. Og som før har vi fokus på å booke band som vi mener står for høy kvalitet, men dog kanskje ikke er så kjente (enda). Ett av hoveformålene til TotsåsRock er å hjelpe slike band opp og frem."

Right on! Digger den holdningen, den går hånd i hånd med det vi kjemper for her på siden.

Dep er jo aktuelle etter Mgp-jr, og var et band som også fikk en del fine kommentarer hos oss i Heavymetal.no-uiverset. Må de ha ledsagerbevis? :) Spøk til side, det er supert at Totsås peiler inn på den yngre scenen.

"He-he, ja vi synes dette er et fantastisk nytt aspekt av TotsåsRock. Vi kjører en ekstra kveld med konserter (torsdag) der vi har plukket ut to ungdomsband , samt et mer etablert band. Denne kvelden er spesielt rettet mot ungdommen da det er fri inngang, og ikke minst: gratis inngang. Vi har også åpnet for at ungdom kan bli med som publikum under resten av festivalen, dog da må de ha med seg ledsager. Dep er etter vårt skjønn et helt vanvittig rått band, spesielt med tanke på artistenes alder. AntiP viser skikkelig kul attityde, så vi gleder oss veldig til å se begge disse banda stå på scenen vår :-)."

Er noe annerledes denne gangen? Logistikk, festivalområde? Eller fungerte alt så bra på de tidligere arrangementene at man har lagt en mal som bare funker gull?

"Utover det at vi har innført gratiskveld (Mogensdag) på torsdagen, vil arrangementet være ganske tilsvarende de siste utgavene. Mogensdagen vil også være litt behind the scenes, så publikum får se på lydprøver m.m. Kanskje vil det også bli noen gjesteopptredener i forbindelse med at Fedza skal opptre på scena sammen med ungdomsbanda.

Og selvsagt skal vi, i tradisjon tro, ha en åpningsseremoni med overraskelser og avdukinger som tar publikum med storm ;-)."

***

Nyhet fra 08.06.22:

Sikre deg festivalpass til årets Totsårock.

Det er Eskild som tipser, og som la igjen en flott plakat, signert Øyvind@WOW Medialab.

Billetter skaffer du HER .

 • AntiP
 • Bakrus
 • Barren Womb
 • Cobra Cult
 • Corroder
 • Dep
 • Fedza
 • Madder Mortem
 • Maktkamp
 • Maldito
 • Radiojørn
 • The Christian Klykkens
 • The Federation

Totsåsrock@Facebook

Totsås 22