Karmøygeddon 24

Tweed LTE, dunkel rock

av yngve

Tweed Lte 21

Mørk musikk på norsk. 

Vokalen er både growl, litt røff growl og en renvokal - dette kombinert miner meg litt om Enslaved kanskje. Musikken? Den er for så vidt ganske rett fram, monoton rock med en loop på riff. I hvert fall Bauene Brenner. Det er noe her som er litt tuftet på noe svart metal med en folkedge, men aldri opp mot noe extremt. Fyrsten er mer variert, og har flere stemningsfulle partier som jeg likte godt. Rundt fireminutteren snur det til noe veldig vakkert, og som faktisk trakk litt mot Opeth.

Tweed LTE@Facebook

Lars: "Etter et langt liv som gitarist i forskjellige band, både metall og  annet, har jeg nå endelig greid å samle opp nok selvtillit til å skrive  og gi ut eget låtmateriale, under bandnavnet Tweed LTE. Jeg ga ut to  singler i oktober; Fyrsten og Baunene Brenner, på egen label (Tweed Metal  Records). "

Disse to singlene forteller han er en smakebit på et kommende album, som dukker opp på lp og cd, og digitalt, neste år. Innholdet spenner over noen år, hvor låtene under for eksempel skiller en dekade. Fyrsten må vi mer enn ti år tilbake for å finne opprinnelsen til, mens Bauene Brenner ble snekret i fjor. 

Lars traktere selv gitar og vokal, mens et par venner hjelper med trommer, Kjell-Arne Fanuelsen (Slug  Syndicate, Revaalver Raack), og Mariuuz Vindedal (Slug  Syndicate, Skrømt) på bass. 

Dette er spilt inn i eget studio får vi vite, i Studio Tweed, miksen har Daniel  Hemstad i Studio Hemstad tatt seg av, mens mastring er utført av Magnus Gulbrandsen i Jelöy  Sound Mastering stått for.