Karmøygeddon 23 B

Twisted Tower Dire "Wars In The Unknown

av yngve

Ttdire 19Selskap: No Remorse Records/SURE SHOT WORX

Release: 15.03.19

Amerikanerne er tilbake, etter en lang pause.

Twisted Tower Dire@Facebook

De kalles legender av episk Us-metal, som i verden kanskje å ta lit hardt i. Men de har holdt det gående lenge, og siden jeg handlet demo på midten av 90-tallet og fram til i dag har det stort sett vært et band som har omfavnet en klassisk form for metal. Og i stor grad har de også vært på sidelinjen av hva som har vært trendy, selv om det i dag er et større marked for slikt enn på lenge.

Nå er de tilbake, en del år etter forrige skive, og jeg må medgi at det er litt lite fres her. Ikke at jeg ikke var litt skuffet allerede på Crest Of Martyrs fra 2003, der bandet endret seg mot en mer europeisk glatt form for metal, men det løsner ikke helt her på Wars In The Unknown. Mulig er grunnen til at det siden sist de var aktuelle har tilkommet frekke mengder lignende band, at de den gang da var undergrunn på 90-tallet, og tidlig 2000-tall. Det de skal ha, som jeg hører, er at de har funnet litt tilbake til det de drev på med før, men de mangler riffene de hadde på for eksempel The Isle Of Hydra. Enkelte spor på denne nye har friske gitarbiter, som åpningen på Tear You Apart.

And The Sharks Came Then likte jeg, tyngden der, dette tunge gynget, og soloene. Light The Swords On Fire, som du sjekker ut under her, var også på plussiden, den minner meg om et genuint 80-tallsband.

Noen ganger fant jeg vokallinjene litt kjedelige, det er ofte der slike band skiller seg ut som bra. Aune har vel denne og forgjengeren på samvittigheten, før det var det avdøde Tony som stod for mikrofonjobben. Jeg vet ikke helt, kanskje er det litt mainstreamvokal? Men det er for all del lyspunkter, selv om jeg ikke helt tar av på det Aune leverer. Og uten å være helt enig med meg selv, er det mulig ørlite lav vokal i miksen. Den er tydelig, men den burde kanskje vært en tøddel høyere. Flisespikkeri.

Det bunner bare i hvor du er, hva du liker, jeg er en av de som synes bandet toppet seg på Hydra, og at det var en del tøft på Make It Dark. Til tross for innvendinger er dette et bra album, men i det store og hele er det mer ett i mengden-album enn noe som klarer å skjære gjennom.

Hadde dette albumet kommet ut på slutten av 90-tallet, når bølgen var på sitt laveste, tror jeg faktisk den hadde stått seg bedre. Idag har vi bare fått så utrolig mange skiver og band å forholde oss til. Bandet selv er svært happy med albumet, derfor er det jo viktig at man ikke tar min mening for noe annet enn det det er, mitt mening.

6,5/10

Tracklist:

  1. The Thundering 
  2. True North 
  3. Tear You Apart 
  4. Light The Swords On Fire 
  5. And The Sharks Came Then 
  6. Riding The Fortress 
  7. Eons Beyond 
  8. A Howl In The Wind 
  9. The Beast I Fear 
  10. These Ghosts Can Never Leave