Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Vestlandsk geitemelk

av yngve

Goatmilker 24

Bilde, fotograf: Ukjent

Bandet frir ved å lokke med spennende inspirasjoner. 

Goatmilker@Facebook

For gitarist Vegard forteller at man kan høre tydelige referanser til band som Voivod, Kvelertak og Honningbarna i den nye låten. Voivod er ihvertfall et band jeg elsker, og namedroppes de, løfter jeg blikket og spisser ørene. De to andre gir meg ikke stort, men har sine fans, og slår bra fra seg.

'Mission Log 1601' er bandets andre singel, og det opplyses ikke om dette skal inn på en fullengder eller om det kun er snakk om enkeltlåter.

Sjekk låten på Spotify HER .

"Sangen er en dynamisk reise gjennom forskjellige elementer som melankolske vokalpartier og kjappe gitarriff. I denne låta viser Goatmilker  en hypnotisk kombinasjon av kosmiske klanger og rå ufiltrert energi. Man hører tydelig inspirasjon fra band som Honningbarna, Voivod og Kvelertak.

Mission Log 1601 forteller historien om en astronaut som blir fanget på en avsidesliggende planet. I det han begir seg inn i en usikker fremtid, kjemper han med denne nyoppdagede virkeligheten. Trangen til å forlate alt intensiveres idet han erkjenner sin egen skyld for planetens undergang."

Kvartetten startet melkingen i fjor høst, vi snakker august, og hvor de hadde et "..felles ønske om å formidle harde gitarriff krydret med dissonante partier, halvrare taktarter og punkete energi. Dystopiske tekster formidles gjennom en melodiøs vokal som står i kontrast til det aggressive uttrykket. Musikken er inspirert av ikoniske navn som Journey, Black Sabbath og Mastodon, men det gis også et lite nikk til black metal og tilsettes små doser John Mayer-inspirerte gitarlicks. Hva får man da? Et lydbilde som kan beskrives som en episk reise gjennom skyggefulle daler og universets kosmos."

Lineup:

  • Lars Godal gitar
  • Petter Ramberg trommer
  • Vegard Lindtveit gitar/vokal
  • Vidar Amdal bass
Goatmilker 24