Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Visst blir det TotsåsRock i 2021!

av yngve

Totsåsrock 19

Bilde, fotograf: Øyvind Malum, Wow Medialab

Sakset fra tidligere info om festivalen: "Publikum har satt veldig stor pris på atmosfæren som omgir selve festivalen, med naturen tett på. Området har en naturskjønn beliggenhet ved Laksjøen, tett oppunder skoggrensa, med Østre Brandsfjell som bakgrunn. Bjørn og jerv lusker bare noen hundre meter fra festivalen (er fotodokumentert), og Brandsfjelltrollet med familie, ønsker alle besøkende velkommen like før ankomst til området. Festivalområdet er på en seter med et relativt stort tun og setervoll. Festivalcampen ligger fantastisk flott til bare noen hundre meter fra festivalområdet, med flott utsikt over hele Laksjøen."

Jan Bjørnar Totsås henger seg på og informerer om TotsåsRock 2021. Festivalen var en av få som gjennomførte i fjor, og i år, og har med sin intime setting samlet mange superlativer fra de som har tatt turen. Det er naturligvis enkelte løsninger man må tvinne litt på i disse tider, litt rundt det og banda om du følger oss gjennom intervjuet.

Datoene er 30. og 31. juli. Lineup-en finner du HER .

Takk til Eskild Kløften for å promotere og pushe festivalen mot Heavymetal.no.

Hva slags begrensinger ha dere å forholde dere til i år?

"Av praktiske årsaker, og for sikkerhetsskyld, forholder vi oss til samme begrensninger som i fjor (2020). Det vi si at vi har begrenset antall publikumsbilletter til 200 stykker, kun festivalpass, eget smittevernsteam, og de vanlige smittevernstiltakene."

Og jeg vil tro det er lett å overholde slikt der Totsås arrangeres? 

"Ja det gikk som smurt i fjor :). Vi har et veldig velfungerende team, og god erfaring fra i fjor. I tillegg er arenaen stor, så vi har ingen utfordringer med tanke på trengsel, kø og lignende."

Hvordan var det å plotte lineup i år? Det er kun norske, og vel en del lokale, nærliggende band. Var dette et resultat av situasjonen?

"Vel, vi innså fort at vi måtte droppe de utenlandske bandene i år også dessverre. Samtidig er det masse fantastiske gode norske band tilgjengelige, så bookingen gikk veldig greit.

I begynnelsen av planleggingen var det litt lunken holdning blant bandene da alt var så usikkert på grunn av covid-19, men etter hvert løsnet det, og forespørslene rullet inn på løpende bånd. At vi har fått større andel av regionale band er nok også en følge av at vi etter hvert har blitt ett kjent festivalnavn i bandmiljøet regionalt, samt at det uten tvil er veldig mange bra band i Trøndelagsområdet :)."

Axe Toss 19 Foto Rune Vollan

Axe Toss, fotograf: Rune Vollan

Har det vært annerledes å arrangere i år, når denne situasjonen har vart en tid? Dere var jo faktisk en av få festivaler som ikke har hatt nedetid :).

"Ja det har vært annerledes. Først og fremst fordi vi kanskje har drøyd mye av planleggingen i det lengste for at ikke vi skulle gjøre mye unødig jobb. Man blir litt fortvilet over alle de ekstra usikkerhetsmomentene. I tillegg er det faktisk ganske frustrerende å se de som mer eller mindre utnytter de ulike tiltakspakkene som har vært, og kommer antagelig mye bedre økonomisk ut av det enn sånne som oss som faktisk har arrangert….og det uten en eneste krone i tiltaksstøtte.

Men vi er stolt over at vi skal arrangere vår 5. festival uten opphold, korona til tross :)."

"Ja, i år ser vi for oss at det kan skje. I skrivende stund er halvparten av billettene solgt, og vi har tradisjonelt ikke hatt særlig forhåndssalg tidligere."

Og hvordan blir økonomien påvirket av at det nedskaleres? Får dere støtte i tillegg?

"Vi har prøvd å kutte ned på en del utgifter, samtidig som vi har effektivisert en del jamfør de erfaringer vi har fått fra de tidligere årene. Så vi håper på at økonomien går greit i år også. Noe overskudd forventer vi ikke dog. 

Vi har som nevnt ingen støtte fra koronarelaterte tiltakspakker, ei heller fra Kulturrådet, som har avslått våre søknader hvert år. Men vi har fått litt støtte fra regionale kulturmidler. I tillegg har vi noen fantastiske verdifulle lokale sponsorer i ryggen, samt et uvurderlig team av frivillige. Det er en formidabel dugnadsinnsats som ligger bak arrangementet, da ingen har lønn eller kompensasjon for jobbene de gjør."

Og man krysser fingrene for at 2022 blir et år uten masse drit, og at Totsås fortsetter.

Baby Snakes 21