Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Vreid + Djerv + The New Deathcult (Kristiansand, 30.10.21)

av yngve

Djerv 301021 Kristiansand Kick 2

Bilde, Djerv. Ble ikke bra bilder, beklager. Men jeg er mest opptatt av å lytte og se, ikke knipse.

Kvelden ble brukt på å henge på Kick Scene, der tre band skulle avlevere sine musikalske krumspring. Jeg var greit kjent med to av artistene, og hvor The New Deathcult var ferskvare i livesammenheng. 

Jeg jobber mye i privaten for tiden, du vet, der man faktisk tjener litt penger, og lørdagen var absolutt ikke planlagt å være noe annet enn sofa og kaffe. Men når superkoselige Jelena fra Indie Recordings spør, bare et par dager før, om jeg skal ned og se trioen på Kick, er det lett å legge om planene. Pizza ble slukt, kaffe hevet ned, og turen gikk ned mot sentrum av Kristiansand. Siden det var stappa på gateplan og et par fulle parkeringshus, måtte jeg lete litt for å finne plass, det medførte at jeg glippa litt av The New Deathcults første låt. 

Bandet var ok de, de hadde denne selvlysende effekten, og spilte en type militant rock med en god del tøffe innslag. På skive er de litt mer poppa enn dette, jeg falt mer for det scenevarianten av bandet bød på. 

Det er jo samfallende lineup her og i Djerv, og det åpenbarte seg veldig tydelig i form av et glorete blingbelte, rødt sådan ;). Jeg mistenker at trommisen i TND er bassist i Djerv? Jeg er ikke så kjent med TND at jeg vet detaljene, men ...trommisen var i hvert fall ett av høydepunktene med konserten, og fyrte av en utrolig kledelig trommesolo. Kurante låter, en bøtte med fete riff, bra driv, og et band som klarer å vinne over folk, i seg selv imponerende. Det vitner om at de har noe, for om folk er lunkne, og ender opp med å bli nysgjerrige, har man oppnådd mye.

Et par referanser til Zeppelin var det, spesielt et åpningsriff som minnet om Immigration Song, og låten etter mener jeg hadde likheter med the mighty Zep. Dette ispedd musikk som ikke har stort å gjøre med 70-tallets helter synes jeg faktisk var spennende. 

Jeg har sett Djerv en del, og Animal Alpha så jeg faktisk flere ganger når de startet opp. De spilte sin andre konsert ever i Kristiansand, da gitarist Christer jo var lokal (In The Woods.../Drawn). Vi fikk Bundy servert mot slutten, og den fungerte kanon. 

Jeg fulgte godt med på hva trommis Erlend drev på med, og det er bra groove der ass! Sammen med bassen bygget de et fortreffelig underlag. Gitarene har jo mest rytmikk i seg de også, bandet er jo mye basert på å hamre energibomber som er lette å marsjere til, og så kan Agnete vri seg på toppen, skrike og kjefte, synge og kvitre, og male både skremmende toneakvareller og fengende melodier. Melodiene sitter litt inne for meg, men jeg husker jeg kom i mål med de etter noen runder den gang låtene kom ut.

Et flott liveband, som jeg vil tro var det som gikk seirende ut, det virket som om en del kom for Djerv, og som beveget seg andre steder etterpå. Men det var nok folk igjen i salen slik at Vreid fikk en fin kveld. 

Vel var det litt "kom igjen da!", noe jeg ofte føler blir litt plagsomt, men folk våkner til, og de fleste koste seg bra i selskap med de svarte rockerne. Vreid begynner å få godt driv synes jeg, i forhold til å bygge seg store. For meg som ikke er så stor fan av det eldre materialet, var det noe som ikke helt traff, men konserten var kos, den synes jeg de banka inn bra.

Knall lysshow, god lyd, selv om det tok en låt eller så før det satt helt. Og hva som var best? Det var de rolige, stemningsfulle partiene, de var rett og slett idiotisk bra. Vreid fikser å skape dype og lengtende følelser med instrumentene, og siden de dukker opp her og der, blir konserten variert, og folk nøt det!

Kudos til trommeslageren! Der har du en kar som jobber for lønna :). Tøff skarplyd, og bra anslag.

Nyskiva er bra, selv om jeg er større fan av Lifehunger fra 2018. De spilte Shadows Of Aurora, som er en av nyskivas beste spor, som ble påpekt av en kar ved siden av meg (Hei Yngvar!), og som jeg også var innom i anmeldelsen av albumet. Les HER . Denne og åpningskuttet, tittelkuttet Wild North West, var de vanlige låtene som trakk de lengste stråene, mens alt av disse stemningspartiene løftet de opp enda mer. 

Jeg hadde en bra kveld, og sitter ikke igjen med et savn etter sofaen. Jeg har alltid likt livekonserter, og skjønner aldri at folk ikke sidestiller det med kino, teater, kafebesøk, pubrunder, det å se et band på scenen er for meg noe av det ypperste av underholdning. Og i kveld leverte alle tre band, Kick er en kul plass, lyden var bra (om man stod riktig plassert), og det at jeg møtte mange kjentfolk bare forsterket denne gode kvelden. 

Bilder under, Vreid. 

Vreid 301021 Kristiansand KickVreid 301021 Kristiansand Kick 2