C342cd6b 0dc1 45aa B22a D3aa66cbb9e5 Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80 Mt Reklame Banner 032353

Wacken Metal Battle 2019

av yngve

Wacken Battle PosterNils Ivar Martila har hatt en brennende engasjement for dette konseptet lenge, og det er på sin plass å gi ham spalteplass her på Heavymetal.no. Faktisk er dette midt i blinken på det vi har fokus på. 

Nå har du holdt på med dette i en del år Nils, hvordan er engasjementet nå?

"Ja, det er vel faktisk blitt noen år nå. Det er vel noen år jeg er bedre forberedt enn andre, med tanke på at dette er en frivillig innsats, og tiden jeg bruker på det bør helst ikke konkurrere med ting som betaler livsopphold. Men når jeg hvert år oppdager nye tøffe band, kjenner jeg at det gleder metallhjertet mitt og gjør det verdt innsatsen - og da hamrer engasjementet et slag fortere, blastbeats, he-he."

Kjenner til det ja. Klar til å gi opp alt, og så kommer det nok en tøff greie ;).

Interessen da? Er den dalende, eller er det fortsatt band der ute som er sultne?

"Jeg hører jo om at det er mindre antall aktivt øvende band, men det er ikke noe jeg merker til. Antall søkere er stabilt, og alle blir veldig glad for å bli valgt ut. Det virker for meg som at bandene tar det mer seriøst at de må øve og i tillegg markedsføre seg."

Hvilke byer er aktuelle i år?

"I år er det Tromsø og Oslo 1. mars, Jevnaker(Hønefoss) og Trondheim 16. mars, Stavanger 28. mars og Bergen 29. mars."

Er det noen av disse byene der det trengs en liten dytt?

"De fleste arrangørene har gjort dette en del år, så de er flinke med å arrangere og skape blest. Det er jo ofte venner av bandene som kommer og støtter, ja og noen som er klar for å sjekke ut noe nytt. Når det er sagt skulle jeg ønske at flere hadde kommet for å oppdage noe nytt, spesielt med tanke på det høye nivået jeg opplever år etter år."

Og motsatt, har det vært pågang som har gjort at det blir for mange?

"Jeg tar imot søkere for Oslo, og her er det alltid flere søkere enn jeg kan ta inn, jeg har minst to-tre band til i år som hadde fortjent å være med."

Fett som fjell!!

Du som har kontakt med banda, og de som har vunnet, hva ser de ut som man tjener på dette? Utover det å spille på Wacken, som i seg selv må være mega 😉.

"Første verdien er å få spille foran bransjedommere, flere av de som har spilt har fått platekontrakter/spillejobber i tiden etterpå. Vinner man finalen er jo flere tusen i publikum, kameraer og all moro du kan tenke deg."

Hva er detaljene på det banda må tenke på? Utgifter etc.?

"Bandene bør jo ikke har kjøpt seg ferie på Gran Canaria første helgen i august, og øve, øve, øve! Vinnerne av delfinalen må ha en plan for å komme seg til finalen som er i Trondheim år. Deretter er det et band som må reise til Tyskland. Dette må bandet selv dekke.

Håper folk kommer og ser/hører god rocke- og metalkultur rundt om i landet!"