Tonsofrock-heavymetal.no-500x80 Bolverk%2023

Wolfen "Rise Of The Lycans"

av arni sørlie

Wolfen 18Selskap: Pure Steel Records

Release: 22.06.18

Tysk melodiøs powerthrash med spenst som en premiumhingst.

Wolfen er ute med sitt sjette album, og det med to nye medlemmer. Friskt blod kan ofte gi et friskt pust, noe jeg føler Wolfen fikk med ny trommis og gitarist. Ikke at det er noe særlig å utsette på forrige slippene, men akkurat som om det ble litt mer spenst og nerve på «Rise Of The Lycans?

Wolfen@Facebook

Av og til kan moderne polert thrash nesten gli over i powermetal, og visa versa. Det Wolfen her greier, det er å balansere akkurat dette på en fantastisk måte. Moderne Kreator gjør også dette, men på Rise Of The Lycans er det enda mer melodiøse innslag. Egentlig er Kreator en grei sammenligning generelt, men man må være åpen for litt mer heavy metal i kantene. Mange ville uansett tippet tysk på en blindlytting vil jeg tro. 

Åpningssporet, Rebirth of the Regulators, har fått gullstempel her i huset, makan til tøffe tøffeste. Pådrivet og musklene knuser høyttaler elementene på vei inn i hørselshullene. Personlig er det uptempolåtene som funker best for min del. Noen av midtempo-pumperene faller litt mellom, men for fans av Udo og den mer kliniske rett fram metallen vil nok omfavne tittelkuttet og låtene med det drivet. Jeg likte at de avslutter med en tradisjonell tung og seig Holy Diver-/Manowar typisk låt i form av New World Order. Sikkert platens mest tradisjonelle spor, men perfekt som avrunding når klokken tikker inn på en liten time med Wolfen.

Vokalist Andreas skal få en del av æren for rød tråd og identiteten til bandet. Egentlig ganske plain vokal, men det blir aldri kjedelig og balansen mellom thrasha og rent og litt opp når det powermetalliseres på det heftigste er perfekt blandet. Vil man ha tøff tysk powerthrash er dette bare å få i hus.

8/10

Tracklist:

  1. Rebirth of the Regulators
  2. Genetic Sleepers
  3. Forgotten Dreams
  4. Xenophobia
  5. Science & Religion
  6. Timekeeper
  7. Rise of the Lycans
  8. Succubus
  9. New World Order