Karmøygeddon 23 B

Zeno Morf "Kingdom of Ice"

av yngve

P18ieko8f46nj15i9foo18cs48p4Selskap: Private/Pure Steel Publishing

Jeg likte fargene på coveret bandet valgte denne gangen, selv om jeg ikke helt alt for sammensetningen av elementer. Det coveret derimot fikset, var å klare å speile innholdet på skiva, for musikken passer som hånd i vott.

Dette er en ekte og genuin oldschool heavy metal, slik det låt den gang, ikke som alle TROR det skal låte i dag. Dette er kanskje naturlig da medlemmene i Zeno Morf ikke er ungsauer :).

At dette kan låte litt baktungt og feil for de fleste har jeg ingen problem med å skjønne, men for de av oss som likte litt traust metal og band som ikke nødvendigvis ble avbildet i alle ungdomsbladene den gang, tror jeg kan finne noe i Zeno Morfs metalunivers.

Låtene har noe mange band mangler, gjenkjennende hooks. Dette gjelder ikke alle sangene, men en del. Melodiene de benytter er ikke alltid typisk metal, det lukter litt viking, men siden bandet befinner seg i Haugesundsområdet, er vel det kanskje ikke annet å forvente? :).

Produsent er Frode Glesnes, kjent fra Einherjer og Battered, samt Bathory-coverbandet Twillight Of The Gods. Han har fanget essensen til Zeno Morf godt synes jeg. 

Zeno Morf@Facebook

I tillegg til å vase rundt i gammelmetal alá Saxon og litt Warlord-aktige saker (som på tittelkuttet), har de en episk undertone på mye. Litt tyngde er også inkludert, men som oftest er det tempomessig i mid-avdelingen.

Vokalen til Erik er strengt tatt ikke verdens beste, men til Zeno Morf er den nesten perfekt. Erik har alltid en melodi i komminga, men tviholder på å ikke la dette styre. Det handler mer om muskler og styrke føler jeg, og kanskje oppholder han seg i toppsjiktet av hva han er kapabel til, for jeg mistenker at han ikke nødvendigvis har et veldig mye større spekter å spille på. Men som sagt, det han gjør med Zmurfene er helmaks. 

Zeno Morf er for oss som vet hva gammel metal skal smake som, og som ser forbi at ikke alt er så flashy og briljerende. Hører du flere ganger på skiva, vil den vokse, en slik egenskap er ikke til å kimse av. Jeg har hørt mye på denne og er egentlig ganske sikker på at skiva bør ligge der den havnet, ikke midt på treet, ei heller i toppetasjen. 

7/10

Tracklist:

 1. Souls Of A Frozen Earth
 2. Hammersquad
 3. Blackout
 4. Kingdom Of Ice
 5. Carved In Stone
 6. The Home Of The Brave
 7. Between the Twilight An The Dead
 8. Lost
 9. A Question Of Faith
 10. Coming Home
 11. Our Own Worst Enemy
 12. Uncle Sam (Bonus)