Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Zustand Null "Beyond The Limit Of Sanity"

av steinar selstø

Zustand Null 23Selskap: Dusktone

Release: 20.01.23

Kvartetten bak Zustand Null har erfaring fra et pent knippe band innen de ekstreme sjangerne.

Zustand Null@Facebook  

I dette tilfellet handler det om black metal. En form som føles moderne, takket være produksjonen, og der stikkord blant annet er aggresjon, driv og sinne. Disharmonien råder. Mørket likeså. Selv om en kan finne et og annet thrasha parti, er dette langt unna en skive man drar fram i lystige lag. 

Låtene er relativt lange. De fleste klokker inn på 5 eller 6 minutter, og I Will Be Your Eyes er sågar mer enn 8 minutter lang. I mine ører er dette en utfordring, for jeg merker at interessen jevnlig dabber av. Det er ikke det at låtene plages av regelrette bommerter, dette er velspilt og materialet innehar mange gode egenskaper, men de er ikke interessante nok til å treffe hele veien. Det blir for få partier som fester seg. Ikke tilstrekkelig med knagger å feste ting på, det være seg riff, overganger eller annet. 

Det går ofte fort unna og til tider veldig fort. Følelsen av monotoni er definitivt til stede, ikke minst tvunget fram av de intense trommene. Veggen av lyd er massiv. Så brytes selvsagt musikken opp med jevne mellomrom. De voldsomme kontrastene mellom de ulike låtpartiene holder man seg derimot unna. Jeg liker nok best der man slipper til thrashen i seg. Førstelåta er i så måte et høydepunkt. Et annet er At the limit of sanity, der man er langt mer melodiøse i perioder. 

For min del ble ikke dette en god match. Interessen daler for ofte. At skiva vil treffe en del både hardt og godt, er jeg derimot ikke i vil om, for dette er svært gjennomført. 

5/10

Tracklist:

  1. Existence Nihil
  2.  An Ocean of Nightmares
  3.  The Mirror Maze
  4.  Walls of Life
  5.  At the Limit of Sanity
  6.  Stranger than Myself
  7.  I Will Be Your Eyes
  8.  Parasomnia