Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Mercury Moon "Before The Dawn"

av yngve

Cover170x170Selskap: Silent Arrows Records

Release: mai 2015

Norske Mercury Moon er ikke veldig farlige, men har en grei melodiføring og krutt nok til at det fungerer.

Mercury Moon@Facebook

De spiller en form for rock, selv kaller de det alternativ rock, som stemmer bra. De forteller at de er inspirert av klassisk hardrock, og det er absolutt en del av det å spore her, kanskje mest fra den amerikanske scenen? 

Musikken er ikke svært nyskapende, de arrangerer veldig typisk, ikke monsterspennende. Men dette er et band som har to elementer på plass; de lar vokalen ta mye av støyten, at stemmebruken til Tommy er ledende, og at bandet, uten å mene noe negativt med det, komper fyren. Selv har jeg vokst opp med thrash og band som ofte riffet og spilte så mange detaljer at det å spille enkle korder og tenke vokal og arrangering ikke lå veldig i kortene. Det andre de har gående for seg er at de har en melodisk gnist i måten de riffer på, det er en liten personlighet, en ørliten rufsete melodibruk hele veien, som gjør at det instrumentale får litt fylde og gjør sangene bedre. Vanskelig å forklare.

Ikke alle låtene var like bra, ei heller vokalinnsatsen. Det er for eksempel litt forskjell på det Tommy gjør på førstelåten og oppfølgeren, hvor sistnevnte ikke helt festet seg hos meg. Mulig det er litt ulikheter i hvilke nivåer/settinger Tommy får uttelling, for når det først matcher er det bra.

Seamless hadde noe gående, her kommer bandet litt ut av en litt baktung, litt kjedelig rolig løype de kom inn i med Touch The Sky, en ballade.

Jevnt over er ikke Mercury Moon et sterkt nok band til at jeg tror de vil gjøre furore, men jeg hører at de liker det de gjør, Det er dog ikke til å stikke under en stol at det er et forbedringspotensiale. Vokalen på sistelåten synes jeg godt kunne ha trøkka mer, her føler jeg også Tommy presser seg litt ut av komfort-sonen. 

Stripper du bort vokalen er låtene streite og konforme, jeg hadde nok personlig likt at de hadde beveget seg litt opp i tempo, og at de hadde turt å lure inn en kinaputt eller to neste gang, for det blir lit traust. Sorry :). Men jeg følger gjerne opp jeg, om det kommer mer.

5/10

Tracklist:

  1. City Skyline
  2. Standing By the River
  3. Bending Shapes
  4. Touch the Sky
  5. Seamless
  6. Next to None
  7. Leap of Faith