Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Queensryche "Condition Hüman"

av yngve

Condition Hman 35206140 FrntlSelskap: Century Media

Release: 02.10.15

Hva har så amerikanske Queensryche å komme med i 2015?

Egentlig ikke stort.

Faktisk. 

Det er ingenting og litt feil med Condition Hüman, herlig forklaring. Teknisk sett spiller de trynefett, Todd synger kjempebra, men låtene er litt meeh. Hva er det som mangler? Jeg sitter og klør meg i skjegget underveis. Hva er det som gjør at det til tross for at alt stemmer, jeg ikke freser av glede?

Queensryche@Facebook

For det første sammenligner jeg nok dette med periodene jeg likte bandet, det er helt naturlig. Synes jeg. Da mangler Condition Hüman en del hooks, en del fetere refrenger, låter som ikke bare går og går. Også at Todd så sjelden løfter stemmen over i de høye tonene bugger meg litt. Han synger veldig bra, men ligger mye i de samme nivåene, han løser det meste veldig likt. Det er akkurat som om det ofte mangler et klimaks. Mulig det er meg, at dere der ute elsker skiva og tilber Todd, men faktum er at jeg sitter her og føler at det er noe som svikter.

Det ER innslag av virkelig gode oppganger i vokalen, at det løsner, men hører man hele skiva, synes jeg vokalen veldig ofte bare er en dag på jobben. mangelen på sterkere instrumentale partier, samarbeidet mellom band og vokalist om refrengene, det mener jeg er noe som bør jobbes med. 

Todd er sykt lik Tate her, mens han i noen partier kan minne om Dickinson. Jeg finner ingen grunn til at folk ikke skal være happy med valget, Queensryche har nok ikke kunne plukket en bedre kar til å synge og å følge opp Tate.

Condition Hüman er et sterkt album, men for min del ble det litt på det jevne. Skiva jobbet seg gjennom spilletiden uten at jeg kviknet til og bet meg fast i de virkelig store øyeblikkene. Og det er lov å håpe på det når det gjelder et så stort band. Jeg gleder meg til neste skive, om Todd henger med. I musikkscenen i dag er det nesten standard at band finner sammen igjen, derfor må det nok en skive til, eller to, før jeg anser Queensryche som tilbake og stabilt. Om de ikke sparker Todd og tar tilbake Tate, det hadde ikke overrasket.

Karakteren er i hovedsak tuftet på hvor bra skiva er når det kommer til lyd og framføring, og de låtene som løsnet for min del.

6/10

  1. Arrow of Time
  2. Guardian
  3. Hellfire
  4. Toxic Remedy
  5. Selfish Lives
  6. Eye9 
  7. Bulletproof
  8. Hourglass
  9. Just Us
  10. All There Was
  11. The Aftermath
  12. Condition Hüman