Deception Add 050324 Karmøygeddon 24

Sandberg "Higher Then The Sun"

av yngve

07fabb6e975c96192ae53829d58dbb1163601ee4Selskap: Private

Release: 03.03.16

En variert og samtidig litt jevn skive fra dette norske bandet.

Det er Kim Sandberg som styrer skuta, med seg har han et knippe flinke musikere, blant annet velkjente Andreas Nergård på trommer. Produksjonen er prima, moderne med et bra balansepunkt på å la melodier og trøkk framstå optimalt. 

Stilen er tung hardrock, men hvor en hel del harde kanter ligger og gjør det til en grei affære. Det er nok dog mest musikk for deg som er fan av en litt streit form for metal, eller tung grunge. Gitarlyden er relativt røff og tung, rytmikken er enkel og proft lagt, vokalen er ikke så langt unna avdøde Lane fra Alice In Chains

Det er en gjennomgående bruk av melodier, men de klarer ikke helt å skjære gjennom synes jeg. Der det fungerer, som på refrenget på How Low som eksempel, der liker jeg Sandberg godt. Men skiva, på tross av å være habil og fet, har et like stort potensiale til å falle mellom to stoler som å skape et springbrett for bandet. Men det er noe her, om det norske markedet er det rette er jeg litt avventende til, men det gjenstår å se.

Sandberg@Facebook

Kim leker seg også en del med elektroniske impulser, og ofte er de med på å forsterke og løfte opp enkelte låter. 

Deler av skiva faller litt bakpå, og hvor de tunge riffene og godkjente elementer snubler litt inn i Metallica-gata. Da tenker jeg litt på type Load-era. Ikke nødvendigvis sammenlignbart musikalsk, men måten låtene går og går og ikke helt oppnår klimaks. Noe av det Sandberg fikser her på Higher Than The Sun er ikke feil å plasser litt i Pain-gata.

Godkjent. Og proft. Lyd, spilling, cover, men det er bittelitt igjen før låtene følger opp. 

Jeg er en sucker for litt tempo, spesielt hos band som dette, som legger seg litt midtempo hele veien, og da stikker The Nightmare Remains The Same av med seieren. Og How Low, der fungerte mye. Et par fiffige innsalg på tittelkuttet er også med på å forsterke opplevelsen. 

6/10

Tracklist:

  1. Odium
  2. Desponded
  3. How Low
  4. Deep Under Water
  5. You Can't Run (Alone)
  6. Dead Inside
  7. Black Moon
  8. The Apostate
  9. The Nightmare Remains Insane
  10. Higher Than the Sun