Karmøygeddon 24

Voivod "Post Society Ep"

av yngve

VoivodpostsocietyepSelskap: Century Media

Release: 26.02.16

Voivod er seg selv like. 

Få band har et så særegent sound, man er sjelden i tvil om hvem som spiller når man er i selskap med kanadierne. Helt siden debuten har de hatt noe ved seg, og selv om jeg idag nok må klatre til tredjeskiva før jeg har det greit (de to første var favoritter i yngre dager), er Voivods univers idag helt i tråd med den oppskriften bandet hadde som mal tidlig på 80-tallet. Forskjellen har vel vært at den harde og pønka thrashen sakte men sikkert transformerte seg til flytende postmetal. Og der er de også nå, hvor de veksler mellom vakre og merkelige partier til disse rufsete og harde innslagene. 

Voivod@Facebook

Denne utgivelsen er en oppsamler, eller, et par nye spor er det, og to spor som tidligere har versert på splittsingler med At The Gates og Napalm Death. Pluss coveren av Hawkwinds Silver Machine  (ligger på youtube) helt på tampen. Den fungerer, ikke sjokkerende, men det er absolutt en versjon som har blitt voivodifisert.

Som det meste fra denne kanten funker dette. Jeg er derimot ikke sjokkert eller overrasket når folk ikke skjønner greia, eller synes det er dårlig. Det er et rart band, de har et spesielt sound, vokalen er ikke veldig lett å like for majoriteten, men jeg elsker de. Virkelig elsker de.
Denne ep-en dog, den var ikke helt der oppe, men den fortjener en nesten åtter.

7,5/10

Tracklist

  1. Post Society (Ny)
  2. Forever Mountain (Fra splitten med Napalm Death)
  3. Fall (Ny)
  4. We Are Connected (Fra splitten med At The Gates)
  5. Silver Machine (Cover av Hawkwind)