Wackenfestivalen 2024

Wacken 24 Foto Anna Maria Gentili  Woa24 Mandag 1

Anna Maria Gentili dekker Wackenfestivalen for Heavymetal.no, den begynner i morgen, men allerede i dag kan du lese en kort stemningsrapport på hvordan Anna Maria fant veien til festivalen.

Festivalen, som er utsolgt, finner sted i Wacken i Tyskland, kanskje verdens største metalfestival?. Årets festival går fra onsdag 31. juli til lørdag 3. august.

Tekst og bilder: Anna Maria Gentili

Vi ankommer Wacken på mandag, en sen ettermiddag.

Det som slår oss først er at det ikke er så mye trafikk i veiene rundt området, siden vi har opplevd at det vanligvis er kaos. Det har vært mange diskusjoner rundt det nye access pass-løsning: hvert kjøretøy får velge en rute, uten å vite hvor denne ruta faktisk går. Vi hadde Book of Spells, og i veilederen stå det bare «…om du kommer nordfra eller sørfra, kjør på A23 og følg skilting med den lilla bok». Kult, det blir som en skattejakt, sa vi, og begynte å kjøre A23, uten å helt vite hva vi var ute etter.

Wacken 24 Foto Anna Maria Gentili  Skilting På A 23

Vi stoppet på en bensinstasjon like i nærheten, og møtte noen tyske voksne metallhuer, kanskje ikke så edrue eller keene på skattejakt som oss, som var helt fortvilet fordi de hadde kjørt rundt for å lete etter skiltene med nøkkelen (de hadde valgt Key of Secrets-ruten) uten å ha funnet ett eneste et. Vi kunne tipse om et grønt nøkkelskilt noen kilometer fra oss, og vi håper de fant fram.

Legenden sier de fortsetter å lete…

Wacken 24 Foto Anna Maria Gentili  Skilting På Mindre Veier

Vi var heldigere, og fant skiltene etter kun et par bomturer fram og tilbake på A23, og mange hadde allerede innlosjert seg i campen. Veldig mange. Men værgudene er på vår side i år, og vi havnet ikke så inni helvete langt fra scenene som i fjor (bare 1 km. avstand, veldig innafor).

Etter å ha satt opp campen, tok vi oss en tur i Wasteland Area, Mad Max’n-multiverset, som for øvrig allerede var folksomt. Vi så på en lite show, der trommisen var buret inn (par §§ 33?), men fant ikke dette showet i programmet, derfor vet ikke vi navnet på bandet.

Etter dette gikk vi for å sove i den deilige Wackenluften, som er så tung av fuktighet at etter 10 minutter gåtur blir mann 
om mulig våtere enn under en Hans.

Bilde under: presseakkreditering … i en stall!

Wacken 24 Foto Anna Maria Gentili  Festivalpressakkreditering, I En Stall