Kristiansand Rock Fest 2024

Kristiansand Rockfest 24 (2)

24. august er det duket for en debut på festivalfronten i Kristiansand, undergrunn, med lite kommersielle nykker, og med musikken og idealismen i front. Jeg tok en digital prat med festivalgeneral Rikard, og du får det du trenger av info her :).

Arrangementet på Facebook

Sånn, da var den lokale hagefesten til Sub Trees mutert til større jaktmarker? Eller eksisterer begge delene side om side?

«Vi har nok en liten privat fest i hagen, men den årlige sommerfesten vår er blitt til Kristiansand Rock Fest!

Om det forblir sånn videre de neste årene, det bestemmes av at vi går rundt i år… Men vi har troa!!!»

Kristiansand Rockfest 24 (1)

Gratulerer forresten, selv om det ikke er arrangert ennå, er det i seg selv imponerende bare det å sette i gang noe slikt. Hva fikk deg/dere til å dra på disse skoene? Festivalarrangørskoene? Var savnet etter Southern Discomfort for stort?

«Southern ble vel starta for 20 år siden i år..?! (22 år – Yj). Og det er klart vi savner den. Så vi er gjerne med å puster liv i den igjen også! Men Kristiansand Rock Fest er jo noe vi har tøyset om i flere år, og plutselig, da vi var nedom Marvika Orlogstasjon fikk vi åpenbaringen: Det er her, og det er i år, og vi bare gjør det..!

Kanskje litt medium gjennomtenkt, men med bare gode og mange erfarne folk rundt seg, band som stiller på tre timers varsel og er hypp på å bidra, så må vi jo bare!»

Southern Discomfort virker å være historie, ser du for deg at denne nye her kan overta litt av rollen? Eller er kriteriene litt annerledes? Vil for eks Sub spille hvert år? Og ta med seg venner og band man liker?

«Som sagt, vi er gjerne med på å sparke i gang SDC igjen, men Rock Fest er noe annet, føler jeg… Vi liker jo musikk fra hele rocke-spekteret, så det blir ikke ei rein metalgreie. Tror jeg. Om vi da går på neste år..! Det skulle ikke forundre meg om vi fortsetter å åpne showet, men vi får se!

Og 
bookinga er jo venner av oss, og band vi liker, band vi synes fortjener 
oppmerksomhet, og som sparker röv… 
Det er jo en sommerfest, så den må jo ligge i det området!?!»

Lokasjonen, hva var grunnen til at man falt ned på akkurat dette stedet? Ble det jobbet med alternativer? Og vil dette være en scene det vil satses på, og som vil være der neste år og år etter det?

«Gamla, det gamle våpenlageret, er utrolig kul scene med store tredragere, og er nærmest en cabaretscene å regne. Visuelt fet, og lokalet i reint tre gir gode lydforhold. Ute er det grønne plener, brygge og, forhåpentligvis, sol fra tidlig til seint.

Vi setter opp telt ute uansett, så vi garanterer tørt festvær. Plassen har også gode forhold for å utvide og utvikles. Blir det neste år, er det 5 minutter gange til camping… målene er mange!»

Litt usentralt for mange, men samtidig ikke langt fra byen. Men jeg mener jeg leste det ville bli satt opp busser fra sentrum av Kristiansand?

Kristiansand Rockfest 24 (1)

«Vi setter ikke opp egne busser, buss nr. 15 går fra byen to ganger i timen og korresponderer med metrobussene ved Uia (Universitet i Agder – Yj), det er tre kilometer fra midt i Kristiansand Sentrum, så sykling, labbing og sekkeløp-hopping er glatt mulig!»

Haha, ser for meg sekkeløphopping på vei hjem etter endt kveld :). 

Hvordan plukket man så banda? Heatseekers er jo et tributeband, ellers er det mindre 
norske band, med Blodsmak som kanskje det mest kjente. Var det et poeng å variere i stil?

«Sa litt om det i sted, men en grunntanke er et par lokale band, et par gjesteband fra andre byer og et festband på slutten. Og da bundet sammen av noen rocka trubisser på gitar og allsang i changeovers. Skikkelig rock’n roll feel good.

Dette er jo Subtrees sommerfest på boler i pop up versjon, og som over nevnt, temmelig spontant. Neste år kan vel Heavymetal.no sine lesere velge et up and coming band?!?»

Selv om man ikke graver for mye i fakta på økonomi, hvordan finansieres dette? Støtte fra det offentlige? Egeninnsats? Er det slik at dette vil gå av stabelen uansett?

«Hehe… Det støttes lite til spontane greier, så SubTrees får vel smellen om den kommer… Men vi holder kosten nede, og bandene får dekka utgifter, og er med på en split av døra ved overskudd, der 70% går til banda, og 30% til neste års fest!»

Og planer for utvidelse, flere utgaver, jeg er sikker på at dette har vært på blokka….? Ser man langt fram selv om man må ta ett år av gangen?

Om vi går rundt i år, har vi en treårs plan videre, i starten. Vi har etablert et crew med ledere for fremtiden, med Pernille Aasen som leder, og hun har plukka med et lag meget kompetente folk! Så vi skal kose oss i år, men er rigga for noe større…»

Kristiansand Rockfest, navnet var kanskje ikke blant de mest sensasjonelle, om dette vokser på seg, føler du at dette er et navn som kan fungere?

«Vi er i Kristiansand, det handler om rock, og det er festival, så det tror jeg funker.

Den offisielle logoen er Kristiansands byvåpen, men byløva har fått narre-hatt og litt øllmage, og byttet er pjuska opp litt… Så hell, yeah, tror det må være sånn!!!»

Ikke alltid så lett å engasjere folk for tiden, men interessen, hvordan har den vært?

«Morrafugl-billettene føyk ut, og ordinære rocker-billetter tikker litt og litt, så vi er ved pluss godt mot, men damn, det gjør jo ikke noe om folket klikker seg inn og handler billett nuh!!!»

Billetter kjøper du HER
.

Kristiansand Rockfest 24 (1)