Tromsø Metal & Prog 2024

Det skjer greier i Tromsø, for tredje gang går denne festen av stabelen.

Det er Igor som tipser, og som la igjen en del info.

Arrangementet på Facebook

To utenlandske og ett norsk band skal opptre, og man ser ikke headlinerene ofte her i Norge. «De har vært i Norge før, i  2010 på Metal Merchants-festivalen på John Dee, hvor de spilte med bl.a. Omen og Lamented Souls, og i 2015 på Pokalen (Vulkan Arena) med Valhall som support.»

Igor kaller Dark Quarterer «…grunnleggerne av sjangeren erpic progressive metal», og sammen med de portugisiske melodiske dødsmetalveteranene i Black Widows og det lokale progressive og episke metalbandet Dreamslain, sys lineupen sammen.

Litt om banda

«Dark Quarterer ble grunnlagt i 1980 i Piombino i Nord-Italia. Nåværende lineup består av sangeren og bassisten Gianni Nepi, trommeslageren Paolo Ninci, gitaristen Francesco Sozzi og keyboardisten Francesco Longhi. Gianni og Paolo har vært med i bandet helt siden det ble grunnlagt.

Etter å ha eksistert som et coverband under et annet navn på 70-tallet, var Dark Quarterer opptatt av å finne sin egen stil. De eksperimenterte, og tok inspirasjon fra både progressiv rock, som på den tiden var stor i Italia, men også arenarock og metal. De ønsket noe både tungt og storslagent og endte opp med å grunnlegge en egen subsjanger – Epic Progressive Metal. Med dette, flere fenomenale album og fantastisk fengende konsertopptredener, har de befestet sin status som et absolutt kultband i Epic Metal-sjangeren. Per i dag har Dark Quarterer spilt på mange metalfestivaler i Europa, og gitt ut 8 studioalbum, hvorav det siste, Pompei, kom i 2020, med plan om nytt album i 2025.»

«Black Widows har skrevet historie som Portugals første metalband med kun kvinnelige medlemmer. Bandet ble grunnlagt i 1995, og spiller gothic metal med en blanding av klassisk vokal og growling, melankolske keyboardmelodier, drivende trommerytmer og teknisk krevende gitarsoloer. De har gitt ut flere demoer, en EP og to full lengders album. Siste album er fra 2022 og heter Among the Brave Ones«

«Dreamslain kombinerer ekstremmetalelementer med klassiske uttrykk og en progressiv vri og presenter slik en helt egen tolkning av epic metal. Bandet komponerer alle sangene gjennom jam på øvingsrommet og alle tre bandmedlemmene spiller improviserte soloer. Dette gir sangene en livefølelse som er lett å gjenskape på konsert. Dreamslain har gitt ut en EP og to album. Den siste utgivelsen, albumet Forge of Rebellion, kom ut 14. juni i år.»

Billetter kjøper du HER.