My Silent Wake «Lost In Memories…»

Full tittel: «Lost In Memories, Lost In Grief»

Selskap: Ardua Music/Imperative Pr

Release: 03.05.24

Doom med klassisk snitt.

My Silent Wake@Facebook

Dette er et virkelig bra band! Jeg har fulgt de i noen år og har en del av skivene de har sluppet, og de skuffer ikke med Lost In Memories, Lost In Grief.

Vokalen er denne herlige growlen med veksling på en flott cleanvokal. Renstemmen er ikke så typisk, den er litt lysere, en liten Rush-edge noen ganger, litt lys, og kledelig og uvant opp mot en så rå growl.

Produksjonen er tung, men samtidig enkel, den er ikke så smør på flesk. Her er det bandet som presenteres, ikke hauger med fyllstoff i etterarbeidet.

Soloene, gitararbeidet, det ligger i det landskapet denne nå tilårskomne doomstilen ligger, med en blanding av Paradise Lost og My Dying Bride. Og jeg vil trekke fram bandet en av hovedfigurene her har som sideprosjekt, Thy Listless Heart. Det er helt klart likheter mellom disse to, men der Thy Listless drar det mer ned i tyngde med stemninger og noe vakker monotoni, er My Silent Wake mer klassisk doom, som sagt. Begge band er absolutt verdt å sjekke ut.

«…i min verden er det bare gull, for hvem vil vel ha band som bare gir ut det samme om og om igjen?»

Mulig har de endret litt uttrykk siden sist, men i min verden er det bare gull, for hvem vil vel ha band som bare gir ut det samme om og om igjen?

Plusser er orgelbruken, denne vekslende vokalbruken og de flotte lange soloene. Men uten denne kjøttkake- og potetbruken av rytmikk hadde ikke dette vært så bra, for fundamentet er nok det som gjør mye av soundet og trekker My Silent Wake godt inn i denne gamle formen for doom.

Slik jeg kjenner bandet, trenger man litt tid med utgivelsene, men når man knekker koden, blir venner med dette (du kan absolutt oppleve det i første runde også!), vil dette være et band som fort blir et favorittband.

8/10

Tracklist:

  1. The Liar And The Fool
  2. Wolf
  3. Lavender Garden
  4. When You Look Back
  5. Another Light
  6. The Last Lullaby
  7. No Time
  8. The Judges