Mortal Fear «Blood …»

Full tittel: «Blood, Sweat And Beer»

Selskap: Private

Release: 10.07.24

Mortal Fear@Facebook

Låtene er like, de bruker stort sett de samme løsningene og virkemidlene, men dette er fire låter, så dosen er mer enn akseptabel.

Det er en blanding av kjapp og kompromissløs riffing og brutalt fet rytmikk til tyngre grooves, men aldri tyngre enn at det fortsatt er greit kjapt :). Thrashen er av de heseblesende slaget, med en vegg av gitar og fett produsert rytmeseksjon. Gitaren er pinadø dritfet, veldig kul gitarlyd!

Jeg blir ihvertfall svett, blodet og ølen kan de har for seg selv, hehe, men det går unna! Unge er de også, og man må jo bare håper det holder, og at det ikke kun er noe som er fett i ungdomsårene. Som dessverre mange viser seg å være. De færreste holder på en slik stil, de fleste vil utvikle seg og endre stil, få andre preferanser, det blir spennende å følge med og se hvordan Mortal Fear kjører på.

Bandet har det de trenger, dette er livevennlig metal så det holder, i studioformat dog, der er det nødvendig å variere litt. Derfor, dødsfett med slik det er, men gjerne noe tyngre, hør bare på hvor fete Slayer ble når de spedde på med tyngde og melodi. Men her er Mortal Fear i dag, de tar ingen fanger, hugger ned alle trærne, tenker ikke på naturen, blodsmaken i kjeften kjenner man etter noen runder, så min mening kan legges pent til side. Dette er imponerende!

Vokalen er typisk thrash, litt skrikete thrashing med disse lyse vriene. Ikke helt meg over tid, men denne ep-en, der duger det knall!

At de har hørt Kreator er det liten tvil om, de har jo lånt et ørlite trommebreak fra de i åpningen på The Reaper’s Call :).

7,5/10

Tracklist:

  1. Mortal Fear
  2. I Am The End
  3. The Reaper’s Call
  4. Blood, Sweat And Beer