Wintersun «Time II»

Finnene leverte nytt og etterlengtet album nylig.

Wintersun@Facebook

Du vet hva du får, stort sett, om man har hørt bandet før er det ikke veldig sjokkerende det som er festet på tape her. Dere som følger bandet tett hører garantert mye og mangt, jeg slår fast at det er smør på flesk-power metal med mye soundtrackfeel, stort og mektig, svulstig og over the top. Dette er som et streit metalband som har vært for mye til sin kosmetiske kirurg.

Men, det fungerer bra! Jeg orker ikke for mye av dette, men det er plenty av greier å tygge på her, og det er gjort plass til roligere avbrekk med nydelige gitar- og andre musikkpiecer som viser hvor flinke musikere de er. Dette er type skive som ikke forlater studioet og inn i butikkene uten at alle feil og mangler er fjernet-skive. Jeg savner litt mindre grandiost og mer working class, men Wintersun definerer jo nesten denne typen metal nå, haha, og man fikk som sagt som forventet.

Kjempelyd til slik musikk, masse sprell og masse vakkert, kombinasjonen har resultert i et album som jeg garanterer deg at fansen vil like. Det smaker som en powerversjon av Keep Of Kalessin, så sliter du med growl, kan dette være noe om du ikke er kjent med Wintersun.

De vrir om nøkkelen, kjører som ville hester, tar seg enkelte rasteplassopphold, og hiver seg inn i bilen igjen. Når skiva er over føler jeg som jeg har vært med på en heseblesende tur. For meg er de kraftige og harde bitene litt like, det går mye i det samme, men sett bort fra det er det liten tvil i at dette er et kjempeprodukt, lett å like, lett å selge.

6 låter og nesten 50 minutter med en blanding av power, moderne svart metal og stemninger.

7,5/10

Tracklist:

  1. Fields Of Snow
  2. The Way Of The Fire
  3. One With The Shadows
  4. Ominous Clouds
  5. Storm
  6. Silver Leaves