Triumfferd på gang – Sibiir med høstturné

Sibiir på Banken i regi av Lillesand Rockklubb, 18. oktober 2024 (foto: Birgit F/ knipselyst)

Sibiir drylte i juni ut sitt tredje album “Undergang” og ALLE MÅ HØRE DET FORDI DET ER SÅ BRA HALLO
Ok, kanskje ikke alle, men hvertfall de av oss med en tilbøyelighet for tung, hard, følelsesladd og storslått musikk.
— Live Rasch, Evig Lyttar

Post-metallic-blackened-hardcore-(puh!)-bandet Sibiir har nylig gitt ut en kritikerrost tredjeplate og bruker høsten på veien for å gi oss liveversjonen av denne – og, heldigvis, rikelig med låter fra de to foregående albumene. Denne helga ble innleda i Lillesand, der det kokte rimelig greit inne på bittelille Banken Pub.

Dagens treningsøkt for trommis Eivind Kjølstad (foto: Birgit F/ knipselyst)

Blast-trøkk og deilige tidslinjeskifter fra trommis Eivind Kjølstad ligger under det hele sammen med drivende bassløp fra Kent Nordli, støtta med deilige riff og blackgaze fra gitarene til Tobias Gausemel Backe og Steffen Grønneberg – som også står for clean vocal backing til Jimmy Nymoens smått desperate vokaluttrykk.

Steffen Grønneberg river av noen riff med en headbangende vokalist Jimmy Nymoen i bakgrunnen (foto: Birgit F/ knipselyst)

Det er digg med band som har spilt på store scener men fremdeles holder trøkk og entusiasme oppe på de små klubbscenene. Fansen likte det de fikk, og lot ingen tvile på det! Stemninga blir en helt egen når moshen til stadighet velter monitorer og dulter i micstativer (alt i beste gemyttlighet, selvsagt).

God stemning på Banken (foto: Birgit F/ knipselyst)

God stemning på Banken (foto: Birgit F/ knipselyst)

Gitarist Steffen skåler med kompisen i et hjørne av scena innimellom noen heftige dansesteg i beste nu metal-stil, det pekes og glises, vokalist Jimmy er nede på gulvet og klemmer på, og dynamikken mellom bandmedlemmer og ikke minst mellom band og publikum er i det hele tatt elektrisk. Har du ennå ikke skaffa deg billett til de gjenstående konsertene er det på tide å reagere nå!

.. og var stemninga høy på Banken, så skal det jo gis en aaaaldri så liten kred til supportbandet denne kvelden. Scandirockerne fra Stavanger, You Know Who, var kanskje en kuriøs match til Sibiir, men det ga både de og publikum blaffen i! Her var det øs fra første riff, fra en gjeng med særdeles liten grad av selvhøytidelighet (ok, det hører vel for så vidt med denne genren). Også de gutta her er på turné i høst, med to stopp igjen på planen. Digger du sløy humor, øs-pøs gitar og trommer, sterk vokal og vel så sterk koring er det bare å ordne seg et stevnemøte med årets kanskje mest omtalte live-debutanter! (Men du bør like Turbo..!)

You Know Who – koronakohorten som løp løpsk – øste på Banken, 18. oktober (foto: Birgit F/ knipselyst)