In Vain til Kristiansand

Om en uke smeller det på Kick Scene i Kristiansand, In Vain spiller sammen med to andre band, Omegashift og Tatt Av Dage. Jeg sjekket inn med gitarist Johnar i In Vain for å sjekke stemningen, og vi tar også for oss litt hvordan det har gått med ny vokalist og de konsertene som har funnet sted allerede.

Johnar/In Vain, fotograf: Jørn Veberg

Arrangementet@Facebook

Det er kun en liten uke til Kick skal fylles med musikk og folk. Hvordan er dere tunet nå? Er dere 100%?

«Hei Yngve! Det funka ihvertfall bra på de tre gigene vi gjorde nylig, så vi satser på å levere bra i Kristiansand også.»

Det forventes intet mindre enn bra saker når bandet kommer og avslutter lørdagen på Kick Scene. Sisteskiva er veldig bra, og den tidligere utgitte katalogen er ikke å forakte heller.

Men Johnar, dere var jo litt uheldige med vokalister for en tid tilbake, men løste det smooth. Hvordan gikk det md dere på de foregående konsertene?

«Det er Kjetil Alver Lund som har tatt over vokaljobben inntil videre, så får vi se hva fremtiden bringer. Jeg må si at vi alle er ekstremt imponert over han. Han behersker alle vokaltyper, i tillegg til at han er en meget bra frontfigur og en tvers igjennom hedersmann. Veldig glad for å ha blitt kjent med han!»

Les intervju med In Vain HER, der det blir informert litt rundt denne prosessen med vokalistbytte.

Spennvidden på musikken denne kveden er stor, det tror jeg er et pluss for folk som kommer, at ikke alle tre er like. Hva kommer In Vain med? Hva kan dere tilby for de som tar turen? Mange kjenner jo til dere, men det vil også være en god del der som kommer for de andre, og som kommer fordi det skjer noe, konseptet, kvelden.

«Vi er nok det mest ekstreme bandet denne kvelden, i form av en del doble basstrommer og ekstrem vokal. Men vi har jo også mange melodier og clean vokal. Så er det jo mye variasjon i musikken og den del progressive elementer. Ellers har vi et fett lys og videoshow som vi forhåpentligvis for vist frem, dersom fasilitetene tillater der.»

Det må vi satse på :).

Hva tar dere med dere av merch? Hva kan folk dra med seg hjem av stash etter konserten?

«Vi har med en del t-skjorter, hoodies, vinyl og CDs» sier Johnar, da er det bare å fylle opp kortet eller komme ned og vippse penger, band trenger støtte i form av salg.

De som ikke har bestemt seg, som er sofasittere, men liker metal, hva vil du si til de for å overbevise de om at det er lurt å komme? Det skjer en del på konsertfronten, så folk har litt å velge i, men dette føler jeg er noe litt spesielt.

«Jeg synes dette er er veldig spennende pakke med tre band som utfyller hverandre godt, og tror det blir mye kjentfolk og generelt sett en hyggelig kveld. Vi spiller ikke ofte i byen selv ihvertfall, så dersom en ønsker å få med seg oss, er nok dette en anledning en bør benytte. Siste gang var jo i 2018.»

Haha, 6 år siden? Ting skjer, så ikke sats på at dette blir siste gang eller mange år til – innfinn deg på Kick og før opp denne konserten på cv-en din.

Du er jo sørlending Johnar, det må da være litt kult å spille her? Du lot deg jo inspirerer av ting som har skjedd her i byen, selv om du har forflyttet livet i de senere år.

«Ja, det er alltid hyggelig å komme til Kristiansand. Er vel både pros og cons ved å spille foran kjentfolk. Så får vi håpe at vi klarer å dra folk opp av sofaen. Som du sier, det har kommet masse bra band fra Kristiansand opp igjennom tidene, og det er jo absolutt noe jeg har latt meg inspirere av.»

Lykke til med forberedelsene, og så sier vi velkommen til konsert på lørdag.

«Mange takk og i like måte! Ser fram mot lørdag!»

Intervju/artikler med de to andre banda kommer fortløpende i dagene som kommer.