Tatt Av Dage, gamle rockere

Bandet er først ut på lørdagens konsert i Kristiansand, og for de som ikke har vært aktive i byens metal- og hardrockmiljø på 80- og 90-tallet, kjenner nok ikke til navn som Natt og Tåke, Witchcraft, Antichrist, Vampire og Seventh Seal (dette bandet har litt pondus internasjonalt dog). Kvintetten drar på med kjent driv, tekster på norsk og forsvarer det å være musikkelskere i en alder der man før stort sett abonnerte på «Vi Over 60».

Du leser intervjuet med In Vain HER

Du leser intervjuet med Omegashift HER

Arrangementet på Facebook, med alle detaljer, finner du HER.

F.v.: Erik, Sigve, Hans, Per Holter. Åsmund var ikke med når dette bildet ble knipset.

Bandet er ikke aktivt på sosiale medier, i min verden er det en forfriskende egenskap, for der alle er avhengig av å se og bli sett, og melde alt som skjer inn til alle som følger, klikker, liker, har disse gøtta bevart fokuset uten multitasking, og hvor man har et eget økosystem av folk som følger med og kjøper billetter. Derfor er det så genialt med denne trioen band, alle er forskjellige, jobber forskjellig og spiller forskjellig.

Sigve Hornnes, bassist i Tatt Av Dage, er en 65-modell som holder seg godt, ser irriterende fresh ut og har fortid i blant annet Seventh Seal. Det ble mulighet til å sende og mottatt litt tekst, og presentere bandet for deg her.

Hva vil dere tilby på lørdag da Sigve? Mange kjenner ikke til dere, hvilken stil spiller dere? «På lørdag vil vi tilby en dose god gammel egenprodusert tungrock med norske tekster» proklamerer herremannen. Og han poengterer at «….det er vanskelig å sammenligne med noen andre band egentlig». De som kjenner til Natt og Tåke, vet at det er tung rock med like deler Ozzy og Dum Dum Boys, med et særpreg. Det treffer ikke alle, men når det treffer, og man gir det tid, er det for life. Tatt Av Dage vil funke til fans av Natt og Tåke, litt fordi Erik lager riffene, men også fordi Per Holter synger og lager sine poetiske gate-ishe tekster.

Bandet består av nevnte Per Ragnar Holter Andersen på vokal og Erik Just Jacobsen på gitar, Sigve drar i de tykke strengene, og bassisten bygger rytmeseksjonen med en gammel traver i byens musikkmiljø, Hans Christian Eidskard. Hans har spilt i mye, og produsert vanvittig mange band i sitt Jailhouse Studio (Der har Trail Of Tears vært, og Tonka, In The Woods…, Green Carnation og mange flere). Siste tilskudd på stammen til Tatt Av Dage er tangenttrykker Åsmund Åmdal.

F.v.: Per Holter, Erik, Åsmund

Du har jo en egen karriere Sigve, du begynner å dra på årene og har gjort mye, hva er du mest stolt av foruten Tatt Av Dage? «Jeg begynner å bli gammel ja, så det har blitt en del band opp i gjennom årene. Jeg begynte på slutten av 70-tallet med Kontakt på øvre Slettheia (bydel utenfor Kristiansand – Yj). Dette bandet endte opp i Revelation og etter hvert Seventh Seal.

Utover 90-tallet endret stilen seg noe, og Sensible Joe startet opp. Dette siste bandet er kanskje noe av det gøyeste jeg har vært med på, selv om det er litt vanskelig å rangere. Vi spilte blant annet to ganger på Quarten, og hadde mye spillejobber blant annet i Oslo. Utrolig fin gjeng å spille sammen med!

«Nå er vi så gamle at dette muligens blir siste prosjektet før vi går i grava..?»

Sigve om framtidsutsiktene

Etter hvert startet jeg opp et band sammen med Hugo Vimme (tidligere i Grand Lux – Yj) og Thomas Mortensen. Veldig kult prosjekt dette Lumber Mill også, med egenproduserte harde rockelåter. Vi fikk dessverre aldri presentert noe av dette live. Så kommer en del rolige år, før jeg nå i vår joinet Erik og co i Tatt Av Dage. Nå er vi så gamle at dette muligens blir siste prosjektet før vi går i grava..? Vi får se.»

«Det kommer jo garantert noen av byens gamlinger og slitne rockere for å se dere, er det ikke gøy å være del av noe slikt, og være den som står på scenen fortsatt, etter så mange år? «Det er utrolig moro og spennende igjen være en del av et band og igjen kunne stå på scenen. Det er liksom noe man aldri blir helt ferdig med.»

Hva vet så Sigve om de to andre banda som skal spille? Ikke så mye om In Vain skal det vise seg, men «…. jeg har lytta litt til Omegashift. Begge banda presenterer jo en litt annen musikkstil enn det vi gjør, selv om alle bandene spiller tungt og hardt.» Sigve har skjønt det, forskjeller og allikevel likheter. På direkte spørsmål om variasjonen denne kvelden, sier bassisten at det er «…veldig kult at alle disse tre bandene spiller sammen på samme scene og presenterer tre ulike sjangre, hvis man kan kalle det det, av rocken. Det eneste som er likt hos flere er gråfargen på håret/skjegget og at alderen begynner å gjøre sitt preg på flere av oss.» Absolutt, og vi skal ikke være så tøffe i trynet noen av oss i Omegashift, for vi er ikke så mange år bak :).

Tatt av Dages trommeslager Hans

Nå har Tatt Av Dage ikke så lang fartstid sammen, og denne konserten kom i havn fordi undertegnede ønsket å vise respekt til de som var der når jeg flyttet til byen og kunne lære og se opp til de etablerte banda. Slik fikk vi fotfeste, gigs og hjelp. Hva er så planen med bandet? Foruten gigen på lørdag, vil dere kjøre på og eventuelt fiske inn flere konserter? «Planen vår for bandet er at vi nå skal kjøre på og fortsette med øvinger, og få spilt inn noen nye låter. Vi ønsker oss flere spillejobber etter hvert. Vi skal først og fremst ha det moro med musikken, så får vi se hva dette prosjektet bringer framover.»

Hvorfor skal folk komme på lørdag? Og til de som ikke har bestemt seg og sitter på gjerdet, hva sier du for å overbevise de? «På lørdag skal folk komme for å ha det kult med god musikk. Det er ikke ofte vi får se tre så ulike rockeband på samme scene i Kristiansand. Folk må nå kjenne sin besøkelsestid og komme seg ut denne høstkvelden, også for å treffe gamle kjente, og ikke minst lytte til tre kule band! In Vain, Omegashift og Tatt Av Dage venter på dere!»