Karmøygeddon 23 B

Addiktio, norsk supergruppe

av yngve

Addiktio 18 Mari Strømsbo GjørvMed medlemmer fra Shining i besetingen er bandet i gang med å promotere seg opp og fram. 

Det er platedirektør i Raindrops,  Krister Wiberg, som tipser Heavymetal.no. Fotnoter på at første singel ('Unelmaer') er ute, andre ('Armeijaer', 2. mars) på vei, og release på albumet ('Verraton', 9. mars) er herved plassert.

Addiktio@Facebook

Bilde, fotograf: Mari Strømsbo Gjørv

Presseskriv: "Armeija er en av Addiktios mest kaotiske låter med referanser til både The Dillinger Escape Plan og Mew, med drastiske endringer i både stemning, tempo og harmonier. Tidvis beinhardt, før den flytter seg over i en slags weirdoblues og tilbake, før den krasjer inn i matematiske formler og et gitar-riff-o-rama!

Bak trioen Addiktio finner man norsk musikkelites faste våpendragere og en del av en ny generasjon session-musikere. Sammen har de vært med å prege den norske musikkscenen med artister som Gabrielle, Ina Wroldsen, Marit Larsen, Odd Nordstoga, og gjennom egne band, blant annet blackjazzkongene Shining.

Nå, i trioformat, har de skapt en intrikat og progete symbiose i krysningspunktet rock, jazz og metall. Et ambient lydbilde med digre lydlandskaper og med paralleller fra sarte melodipartier til kontrasterende matematisk natur.

Håkon Sagens insisterende og brutalt konfronterende gitarspill, backet av vintage bass og tromme-estetikk fra Thomas Gallatin og Ruben Oma, river lytteren mellom rett-i-tryne rock og et ukontrollert, men intrikat uttrykk. Med på platen er også anerkjente jazzvirtuoser som Helge Lien og Bernt Moen, samt Syver Storskogen som skilter med erfaring fra blant annet Gabrielle og Astrid S.

Albumet Verraton, som slippes i slutten av februar, ble til over en slags musikalsk duellering i Gallatins Studio. Gjennom to uker med improvisasjon, akkompagnert med klang av en tilstøtende trappeoppgang, attakkerte de hverandre med komplekse rytmer og riff. Addiktio er likevel ikke et endimensjonalt flinkisband, men et lytterorientert prosjekt som også blander inn melankolske melodilinjer som drar veksel på åpne nordiske landskaper.

Resultatet er et helstøpt album som garantert vil ta trioen på nye veier og scener."

Dessverre var det ikke musikk jeg kunne kode inn i artikkelen, men du finner noe om du besøker bandet på Facebook.