Karmøygeddon 24

Addiktio "Verraton"

av yngve

Addiktio 18Selskap: Raindrops

Release: 09.03.18

Norsk instrumental musikk med mange fasetter.

Trioen fikser noe ikke mange kan skilte med, lage instrumental musikk som holder lytteren engasjert runde etter runde. Dette er en form for musikk som fletter progressiv rock med flytende lydbilder, helt ned til nesten jazza greier, til toner som er malt med brede pensler. Alt i en ramme som oppfordrer til å tenke fritanker, jamming, selv om jeg mistenker at dette er nøye innøvd :).

Addiktio@Facebook

Selv kaller de musikken sin progrock ala 2018, og slikt sett er de i tråd med det jeg tenker. Prog som ikke legger seg i skuffen til dinosaurene, men som faller inn under paraplyen der Motorpsycho befinner seg, uten at det er større likheter. Men progressivt i ordets forstand, ikke som sjangeren vi kjenner og elsker fra 70-tallet.

Gitarist Håkon kjenner jeg godt til, han intervjuet jeg og anmeldte musikk fra allerede tilbake i årtusenskiftet, da i forbindelse med bandet Aion. Ep-en The Hurricane (01) er vel den jeg husker best. Håkon beveget seg mot Benea Reach, og via det sprø norske bandet Shining (som også bassist i Addiktio er med i), er det nå Addiktio som gjelder.

Jeg har hørt denne skiva sikkert ti ganger på få dager, og nå mens jeg skriver dette har den gått i loop i tre timer. Jeg har kun filer, og måtte kjøre printscreen på coveret da jeg ikke fant det online, men jeg håper å kunne sjekke ut fysisk format av denne. Jeg begynner å komme i mål, og er nær ved å se kjernen, tror jeg. Musikken er for sjelen, følelsene, og selv om den er dynamisk, er storparten av innholdet på Verraton kurant å ligge nede og lytte på i hodetelefoner uten at man skvetter eller blir stressa. Flyt og dynamikk, progressiv rock og lek med toner. 

Mew, Bon Iver, Meshuggah, Radiohead, Intronaut, Jon Hopkins, Aiming for Enrike, Shining, Uncanny...

Dette er artister som er ramset opp som inspirasjonskilder, der får du kanskje en liten innsikt og ide i hva dette låter som. Selv så jeg Aiming For Enirke Tons Of Rock i fjor, og uten at det er for mange likheter, er det nok til at jeg vil putte Addiktio litt i samme avdeling. Spesielt i hvordan bandet ikke er prog men progressive.

Addiktio skal spille konsert sammen med Aiming For Enrike, sjekk dato for denne og et par jobber til her:

 • 26. april: Bergen@Østre (m/ Uncanny)
 • 18. mai: Oslo@Rockefeller (m/ Circus Maximus)
 • 24. mai: Oslo@SubScene (m/ Aiming For Enrike)

Skiva er nok ikke for alle, men jeg elsket mye av dette, og jeg hadde ingen problemer med å runde både ti og tretten omganger med Verraton.

8/10

Tracklist:

 1. Unelma
 2. Armejia
 3. Verraton
 4. Loma
 5. Tiikeri
 6. Kitara
 7. Niella
 8. Painoton
 9. Intohimo