Rk Rockedame Heavymetal 580x80

Airbag "A Day At The Beach"

av yngve

Airbag 20Selskap: Karisma Records

Release: 19.06.20

Progressiv rock, poprock, fra trioen.

Helt ærlig er dette ikke noe for meg, det er for snilt. Men det er også veldig gjennomført, fint og et album som trigger en veldig behagelig følelse i meg som lytter. 

Airbag@Facebook

Jeg har vært innom bandet før, og dette er vel det femte slippet, hvorav jeg strengt tatt følte at innholdet på et par av de andre beveget seg litt bort fra Heavymetal.no's kjerne. Det gjør også denne nye, men da en del av innholdet her peiler seg opp mot band som Marillion og Pink Floyd, som er artister jeg føler knyttes til hardrock i enkelte tilfeller, trøkka jeg inn noen runder sammen med A Day At The Beach.

Produksjonen er flott, detaljene, flyten, det rolige og det harde, alt er sydd sammen fortreffelig. Flere ganger var jeg på et veldig godt sted underveis i lyttingen, og jeg vil ikke gå bort fra at å tipse dere som liker de to referansene jeg nevnte, og Porcupine Tree (som bandet legger til i presseskrivet), er på sin plass. Ta en låt som Into The Unknown, rett i Floyd-gata, oppfølgeren Sunsets blander Floyd og Marillion på en glimrende måte. 

Mange kjenner allerede til Airbag, og jeg har lest mange gode anmeldelser av dette nye slippet i nisjepublikasjoner. 

Samlet vil jeg absolutt si at albumet beveget meg, men jeg har samtidig et litt tett skjema med skiver, og Airbag føler jeg er et band som trenger mer lytting enn jeg hadde tid til. Et band man må jobbe med, være med, dykke ned i. 

7/10

Tracklist:

  1. Machines and Men
  2. A Day at the Beach (Part 1)
  3. Into The Unknown
  4. Sunsets
  5. A Day at the Beach (Part 2)
  6. Megalomaniac