Karmøygeddon 24

Airhog debuterer

av yngve

Bandet melder inn sitt første album. Release er satt til 22. mai, digitalt.

"Metalbandet Airhog fra Oslo og omkringliggende småsteder er klare for å gi ut sitt debutalbum #FringeRock."

Airhog@Facebook

Airhog 20

Bilde, fotograf: Ukjent

"Albumet er eklektisk og har treffpunkter i mange av de tyngre musikalske sjangrene. På samme måte har det blitt hentet visuell og tekstlig inspirasjon fra mange ulike, og ofte sprikende, kilder. Helheten forsøker å skildre sinnsstemningen til en søkende sjel, som forsøker å skape seg en mening - eller finne sannhet - i kaoset av konspirasjonsteorier som florerer på nett og i kommentarfelt.

Musikalsk utvikler albumet seg i en stadig hardere retning, og i løpet av 40 minutter med spilletid blir det stadig mørkere - mer intenst og progressivt. Tekstuniverset går fra å være søkende til forkynnende - og er spekket med ideer, fraser og tankegods fra mer eller mindre kjente internettbaserte konspirasjonsteorier. En del av helheten i konseptalbumet er også en 44 siders rikt illustrert booklet full av okkult symbolikk, religiøs synkretisme og en nesten schizofren samling populærkulturelle sitater.

Musikalsk, lyrisk og visuelt er dette en vill og uforutsigbar søken etter sannhet i en digital verden befolket av ansiktsløse stemmer: partisane sannhetssøkere, alternativ media-aktivister, myndighets-propagandister, teknokratiske portvoktere, gjeng-mobbede individer - og hele hærer av troll og roboter, som alle hevder å besitte den ene faktiske sannhet! I denne dystre og uoversiktlige undergrunnen blir egentlig det største spørsmålet: hvem kan stoles på?"

Airhog@www