Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Akustiske viser fra Green Carnation

av yngve

Green Carnation Fotograf Jørund Pedersen

Bilde, fotograf: Jørund Pedersen

Det ble meldt inn en turne under den akustiske paraplyen i november i fjor, som naturligvis ble utsatt. Nå forteller Kjetil at det hele er banket på plass, og at høsten er klar for Kristiansandsbandet.

"Green Carnation har måtte utsette alle sine konserter i to år, inkludert sin første akustiske turné i bandets historie. Nå har The Acoustic Verses Tour 2022 fått nye datoer, og de inkluderer bandets første besøk til Oslo Konserthus."

Vokalist Kjetil sier at den siste tiden har vært en prøvelse for alle artister, som nok stemmer ganske greit, derfor påpeker han at det nå er "...ekstra gøy at vår akustiske turné er komplett, og det med en konsert på selveste Oslo Konserthus."

Han legger til at bandet utforsker materialet, og har som mål å "...lage en konsert som publikum sent vil glemme. Sist gang vi gjorde et stort akustisk prosjekt, var under en 27 meter høy demning i den norske fjellheimen, og denne gangen mister vi åpenbart en del visuelle muligheter. Derfor blir det ekstra spennende å finne ubrukt potensial i låter vi lagde for mange år siden."

Turnedatoene som nå gjelder er:

  • 2. september: Kulturhuset, Vennesla
  • 3. september: Oslo Konserthus
  • 6. september: Nochtspeicher, Hamburg (DE)
  • 7. september: Hotel Cecil, Copenhagen (DK)
  • 8. september: Södra Teatern, Stockholm (SE)
  • 9. september: Ääniwalli, Helsinki (FI)
  • 23. september: Kilden teater- og konserthus, Kristiansand

***

Eldre nyhet med relevant info fra 02.11.21:

Turnering og relansering av akustisk skive. Og da snakker vi lp, 'The Acoustic Verses' foreligger på dette flotte formatet i desember.

Kjetil: "Tilbakemeldingene fra publikum på nyheten om relanseringa av The Acoustic Verses har vært helt overveldende. Det sier en del om hvor mye albumet betyr for folk rundt om i verden, og det igjen er så klart en stor motivasjon for oss før vi nå drar på veien for å spille låtene."

Green Carnation@Linktree

Bandet melder at en akustisk turne er plottet, vokalist Kjetil la igjen info i Heavymetal.no's digitale postkasse. 

Det kule er at det vanker to konserter lokalt, turneåpningen skjer i Vennesla, oppvekstbygda til Kjetil og halve bandet. Der er det Kulturhuset som står som vertskap, og der er det begrenset med plasser. Helt på tampen av konsertrekken befinner bandet seg i Kristiansands stue for finere kultur, Kilden. Der var man sist, når det ble spilt inn liveutgivelse, i 2016. "...mer enn 1000 publikummere fra 17 ulike land var til stede i salen. Bandet lover en produksjon publikum sent vil glemme."

På denne turneen har de fått med seg en av Kristiansands absolutt beste musikere, gitarist Trond Breen (James Band), han skal ta seg av gitar og lapsteel. I tillegg til de to allerede nevnte, kan du glede deg til gjensyn med eller førsteinntrykk av Stein Roger, Michael, Jonathan og Kenneth. Pluss at de som vanlig stiller med sine to bonusmedlemmer, Ruben på lyd og lysmester Bjørnar. 

Green Carnation Under The Dam 06 Fotograf Tor Erik Schrøder

Bilde, fotograf: Tor Erik Schrøder